BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York Borsası yükselişle kapandı----

New York Borsası yükselişle kapandı

New York Borsası yükselişle kapandı
21 Mart 2024 - 23:40 www.finansgundem.com

Beklentilerden güçlü gelen enflasyona rağmen Fed'in, yayımladığı tahminlere göre yıl sonuna kadar 3 faiz indirimi yapılabileceği öngörülmeye devam ederken pay piyasalarında pozitif seyir izlendi

New York Borsası, ABD Merkez Bankasının (Fed) yıl sonuna kadar 3 faiz indirimi yapabileceğine dair devam eden iyimserlikle günü yükselişe tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi 250 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 0,68 artarak 39.781,37 puana çıktı.

S&P 500 endeksi yüzde 0,32 artışla 5.241,53 puana, Nasdaq endeksi yüzde 0,2 kazançla 16.401,84 puana ulaştı. Üç endekste de dünkü kapanış rekorları tazelendi.

Beklentilerden güçlü gelen enflasyona rağmen Fed'in, yayımladığı tahminlere göre yıl sonuna kadar 3 faiz indirimi yapılabileceği öngörülmeye devam ederken pay piyasalarında pozitif seyir izlendi.

Ülkede Philadelphia Fed İmalat Endeksi de martta 3,2'ye gerilemesine rağmen art arda ikinci ayda pozitif değer alarak sektörde genişlemenin sürdüğünü gösterdi.

ABD'de cari işlemler açığı ise geçen yıl yüzde 15,7 azalışla 818,8 milyar dolara geriledi.

Ülkede imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), martta aylık 0,3 puan artarak 52,5 ile 21 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşen endeks, imalat sektöründeki genişlemeye işaret etti. ABD'de hizmet sektörü PMI ise martta geçen aya göre 0,6 puan azalışla 51,7 değerine indi.

ABD'de ikinci el konut satışları, şubatta yüzde 9,5 artışla beklentilerin üzerinde gerçekleşirken son bir yılın en yüksek artışı kaydedildi.

APPLE'A DAVA ŞOKU

Öte yandan, ABD'de Apple'a, akıllı telefon pazarlarını tekeline aldığı iddiasıyla antitröst davası açıldı. Şirketin hisseleri dava haberinin ardından yüzde 4'ten fazla değer kaybetti.

Bugün New York Borsası'nda işlem görmeye başlayan Amerikan sosyal haber ve tartışma sitesi Reddit'in hisseleri ise yüzde 48 yükseldi.

Dün yayımladığı bilançosunda beklentilerin üzerinde kar açıklayan Micron'un hisseleri de yüzde 14'ün üzerinde artış gösterdi.

TEKNOLOJİ HİSSELERİ ARTTI

Diğer yarı iletken hisselerindeki yükseliş de dikkati çekerken Nvidia hisseleri yüzde 1, TSMC ile Marvell Technology hisseleri yüzde 2 ve Broadcom hisseleri yüzde 6 civarında arttı.

​​​​​​​ABD'li perakende zinciri Five Below'un hisseleri ise zayıf finansal sonuç bildirmesi sonrasında yüzde 15'ten fazla düşerken, şirket borsada yaklaşık 2 yılın en kötü günlük performansını gösterdi.

TSK'dan PKK hedeflerine hava harekatı

 

ABD'de ikinci el konut satışları şubat ayında sert yükseldi

 

FED kararı sıradan Amerikalıları nasıl etkiledi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)