BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası karışık seyirle kapandı----

New York borsası karışık seyirle kapandı

New York borsası karışık seyirle kapandı
05 Ocak 2024 - 00:40 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankasının (Fed) bu yıl faiz indirimlerine başlaması beklense de zamanlamasına ilişkin belirsizlik sürerken, pay piyasalarında, iş gücü piyasasına ilişkin verilerin ardından karışık bir seyir izlendi

New York borsası günü karışık seyirle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,03 artışla 37.440,34 puana çıktı.

S&P 500 endeksi yüzde 0,34 azalarak 4.688,68 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,56 azalışla 14.510,30 puana indi.

ABD Merkez Bankasının (Fed) bu yıl faiz indirimlerine başlaması beklense de zamanlamasına ilişkin belirsizlik sürerken, pay piyasalarında, iş gücü piyasasına ilişkin verilerin ardından karışık bir seyir izlendi.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURULARI BEKLENENİN ALTINDA

Ülkede açıklanan verilere göre, özel sektör istihdamı, geçen yılın aralık ayında 164 bin kişiyle piyasa beklentilerinin üzerinde artış kaydetti. Ücret artışındaki yavaşlama ise Eylül 2022'den bu yana sürerken, yıllık ücret geçen yılın son ayında yüzde 5,4 arttı.

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı da 30 Aralık ile biten haftada 202 bine gerileyerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

Analistler, beklenenden fazla artan özel sektör istihdamı ile beklenenden fazla azalan işsizlik maaşı başvurularının ABD'de iş gücü piyasasının gücünü koruduğunu gösterdiğini belirtti.

GÖZLER İSTİHDAM RAPORUNDA

ABD'de cuma günü açıklanacak istihdam raporunun piyasaların odağında olduğuna işaret eden analistler, söz konusu verilerin iş gücü piyasasının durumuna ilişkin daha fazla bilgi sağlayacağını kaydetti.

ABD'de hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ise geçen yıl aralıkta 0,6 puan artışla 51,4'e çıkarken, imalat ve hizmet sektörlerini kapsayan bileşik PMI aynı dönemde 0,2 puan artarak 50,9'a yükseldi.

Analistler, yatırımcıların para politikasının seyrine ilişkin daha fazla ipucu elde etmek için ekonomik verileri değerlendirdiğini aktardı.

Kurumsal tarafta da ABD'li teknoloji devlerinden Apple'ın hisseleri, Barclays'in ardından Piper Sandler de şirketin notunu düşürmesi sonrası yüzde 1'in üzerinde değer kaybetti.

Gelişmiş sürücü destek sistemleri geliştiren Mobileye Global'ın hisseleri de bu yıla ilişkin gelir beklentilerinin tahminlerin altında kalmasıyla yüzde 24'ün üzerinde düştü.

2024 yılı, Egeli ihracatçılar için 'ümit yılı' olacak

 

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

Almanya 2023'te silah ihracatı rekoru kırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)