BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası haftanın son gününü yükselişle kapadı----

New York borsası haftanın son gününü yükselişle kapadı

New York borsası haftanın son gününü yükselişle kapadı
13 Nisan 2019 - 04:45 www.finansgundem.com

ABD'nin en büyük bankası JPMorgan'ın beklentiyi aşan kâr açıklaması, endekslerin güne hızlı başlamasını sağladı. İlk çeyrek bilançolarında kâr açıklayan şirket sayısının çok oluşu Wall Street yatırımcılarına moral verdi

ABD borsaları haftanın son gününü yükselişle kapadı. 

Amerika'nın en büyük bankası JPMorgan Chase dün ilk çeyrek bilançosunu açıkladı. Banka, beklentileri de aşan bir kâr açıkladı. JPMorgan Chase yılın ilk çeyreğinde net kârını yüzde 5.4 artırdı.

Aktiflerine göre ABD'nin en büyük bankası olan JPMorgan 9.18 milyar dolar, yani hisse başına 2.65 dolar net kâr etti. Analistler, bankanın hisse başına 2.35 dolar kâr açıklamasını bekliyorlardı.

JPMorgan'ın tahminleri geride bırakan kâr açıklaması, ekonomik büyümede yavaşlama endişelerini de hafifletti. Bankanın hisseleri yüzde 4.7 arttı ve diğer banka hisseleri üzerinde de olumlu etki yarattı. 

DISNE+ ETKİSİ

Walt Disney hisseleri yüzde 11.5 artışla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Bu yükselişte en büyük etken, Walt Disney'in Perşembe günü yaptığı internet üzerinden yayın açıklaması oldu. Tanıtımı yapılan Disney+'nın internet üzerinden yayınları cep telefonu ve tabletlerden de izlenebilecek.

Walt Disney hisselerindeki rekor artış, Dow ve S&P 500'ün yükselmesinde rol oynadı. 

Ancak Walt Disney'in açıklamasıla rakibi Netflix'in hisseleri de yüzde 4.5 değer kaybetti. 

ABD'li Demokrat Senatör Bernie Sanders'ın yeni sağlık sistemi önerisini Kongre'de tekrarlamasıyla Perşembe günü düşüşe geçen sağlık sektörü hisselerinde kayıplar arttı. UnitedHealth Group yüzde 5.2, Anthem Inc yüzde 8.5 ve Humana Inc yüzde 2.8 değer kaybetti. Bu hisselerdeki kayıplar S&P 500'ün sağlık hizmetleri endeksini yüzde 1.0 oranında geriletti. 

SON ÜÇ YILIN EN BÜYÜK ENERJİ ANLAŞMASI

2016'dan beri yapılan en büyük enerji anlaşmasında Chevron Corp, Anadarko Petroleum Corp'u 33 milyar dolar karşılığında nakit ve hisse satın alacağını açıkladı. Açıklamanın ardından Chevron hissesi yüzda 4.9 düşerken, Anadarko hisseleri rekor bir şekilde yüzde 32.0 yükseldi.

Dow Jones sanayi endeksi günü 269.25 puan ve yüzde 1.03 artışla 26.412,3 seviyesinde kapadı. S&P 500 19.09 puan ve yüzde 0.66 artışla gün sonunda 2.907,41 seviyesine ulaştı. Nasdaq da, günü yüzde 0.46 oranında ve 36.81 puan artışla 7.884,16 seviyesinde tamamladı. 

HAFTALIK PERFORMANS

Hafta boyunca, hem S&P 500 hem de Nasdaq haftayı kazançlı olarak kapatırken, Dow haftayı tek ekside kapadan endeks oldu. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)