BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası günü yükselişle kapadı----

New York borsası günü yükselişle kapadı

New York borsası günü yükselişle kapadı
16 Kasım 2019 - 04:17 www.finansgundem.com

Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Kudlow'un "Çin ile anlaşma yakın" açıklaması, ABD borsalarında ticaret endişelerini hafifletti. Başkan Trump'ın sağlık sektörüyle ilgili açıklamaları da piyasaya olumlu yansıdı. Dow ilk kez 28.000 puanı aştı

Wall Street'in ana endeksleri Cuma günü rekor seviyelerde kapandı, ABD-Çin ticari gerilimlerinin potansiyel olarak sakinleşmesi ve sağlık şirketleri hisselerindeki büyük kazanımlar yükselişlerde büyük etken oldu. S&P 500'ün öne çıkan özelliği altıncı düz haftalık kazanımlarla son iki yılın en uzun  haftalık çizgisi oldu. Dow ise ilk kez 28.000'e ulaştı.

Beyaz Saray'ın ekonomi danışmanı Larry Kudlow Perşembe günü geç saatlerde, ABD ve Çin'in Pekin'le çok yapıcı görüşmeler yapmak istediğini öne sürerek bir ticaret anlaşmasına yaklaştığını söyledi.

Kudlow'un açıklamalarının olumlu etkisi endekslere cuma günü yansıdı. 

SAĞLIK SEKTÖRÜNE TRUMP DESTEĞİ

Sağlık sektörü hisseleri Beyaz Saray'dan destek aldı. Başkan Trump, hastaneler, grup sağlık planları ve sağlık sigortacıları arasında fiyat şeffaflığını artırmak için yeni kurallar yayınladı. Ayrıca devletlere başka ülkelerden reçeteli ilaçlar satın alma hakkı vereceğini söyledi. UnitedHealth gibi sağlık sigortası şirketlerinin hisseleri açıklamanın ardından yükseldi.

Dow Jones sanayi endeksi günü 222.93 puan ve yüzde 0.8 oranında yükselişle 28,004.89 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 23.83 puan ve yüzde 0.77 oranında artışla gün sonunda 3.120.46 seviyesine yükseldi. Nasdaq da 61.81 puan ve yüzde 0.73 oranında artışla günü 8,540.83 seviyesinde kapadı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)