BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası Fed öncesi sınırlı düşüşle kapandı----

New York borsası Fed öncesi sınırlı düşüşle kapandı

New York borsası Fed öncesi sınırlı düşüşle kapandı
11 Aralık 2019 - 05:23 www.finansgundem.com

ABD'nin Çin'e uygulayacağı yeni tarifelerin 15 Aralık sonrasına erteleneceği haberlerinin getirdiği iyimser hava Başkan Trump ile ilgili azil gerekçelerinin açıklanmasıyla dengelendi. 3 ana endeks de günü ekside kapadı

ABD borsaları salı gününü sınırlı bir düşüşle kapadı. 

Amerikan merkez bankası Fed'in faiz kararı öncesi yatırımcılar ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerine odaklandı. Wall Street Journal'in, Pekin ve Washington'ın 15 Aralık'ta devreye girmesi beklenen tarifelerin ertelenmesine zemin hazırladıkları şeklindeki haberi yatırımcılar için endişelerin bir miktar azalmasına yol açtı. Ancak gün içinde Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu'nun azil soruşturması kapsamında Başkan Donald Trump ile ilgili suçlamaların gerekçelerini açıklaması yatırımcıların risk iştahını düşürdü. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 27.88 puan ve yüzde 0.10 oranında düşerek 27,881.72 seviyesinde tamamladı. S&P 500 ise 3.44 puan ve yüzde 0.11 oranında düşüşle gün sonunda 3,132.52 seviyesine geriledi. Nasdaq da 5.64 puan ve yüzde 0.07 oranında kayıpla günü 8,616.18 seviyesinde kapadı.

HİSSE PERFORMANSLARI

Otomobil parçaları perakendecisi Autozone'nin hisseleri, üç aylık karının beklentileri aşmasıyla yüzde 6.9 değer kazandı. 

Boeing hisseleri, 2019 yılının ilk 11 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50'nin altında uçak teslim ettiğini açıkladıktan sonra yüzde 0.9 düştü.

FED'İN FAİZLERİ SABİT TUTMASI BEKLENİYOR

Fed'in politika kararını Çarşamba günü vermesi gerekiyor; Piyasa ABD merkez bankasının faiz oranlarını sabit tutmasını bekliyor. Yatırımcılar, Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası toplantısına ve hafta sonunda ABD enflasyon verilerine de odaklanacak. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)