BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası düşüşle kapandı----

New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası düşüşle kapandı
28 Kasım 2023 - 00:35 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin bu hafta yapacağı para politikasına yönelik değerlendirmeler ve açıklanacak veriler beklenirken, pay piyasalarında haftanın ilk işlem gününde negatif bir seyir izlendi

New York borsası haftanın ilk işlem gününü düşüşle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,16 azalarak 35.333,47 puana indi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,2 düşüşle 4.550,43 puana, Nasdaq endeksi yüzde 0,07 kayıpla 14.241,02 puana geriledi.

GÖZLER AÇIKLANACAK VERİLERDE

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin bu hafta yapacağı para politikasına yönelik değerlendirmeler ve açıklanacak veriler beklenirken, pay piyasalarında haftanın ilk işlem gününde negatif bir seyir izlendi.

Analistler, tatil sezonu perakende harcama eğilimleri ile bu hafta açıklanacak ekim ayına ait kişisel gelir ve tüketim harcamaları verilerinin yatırımcıların odağında yer aldığını, Fed yetkililerinin açıklamalarında da kısıtlayıcı para politikasının süresine ilişkin ipuçları aranacağını ifade etti.

Makroekonomik veri tarafında ABD'de yeni konut satışları, ekimde aylık bazda yüzde 5,6 azalışla 679 bine düşerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

Dolar endeksi, ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek yılın ilk yarısında faiz oranlarını düşürmeye başlayabileceği beklentilerinin baskısıyla, yüzde 0,2 düşüşle 103,22'ye geriledi.

ABD Hazine Bakanlığının düzenlediği 6 ay ile 2,3 ve 5 yıllık tahvil ihalelerinin ardından ABD'nin 10 yıllık hazine tahvili faizi yüzde 4,4'ün altına indi.

Öte yandan, Avrupa Birliğinin (AB), Amazon'un, robot süpürge üreticisi iRobot'u satın almasının rekabete zarar vereceğini ifade etmesi sonrasında iRobot hisselerinin yüzde 17'den fazla değer kaybetmesi dikkati çekti.

Avrupa borsaları düşüşle kapandı

 

S&P: Avrupa ekonomisi için en olası senaryo 'yumuşak iniş'

 

ABD’de yeni konut satışları Ekim’de düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)