BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası açılışta yükseldi----

New York borsası açılışta yükseldi

New York borsası açılışta yükseldi
09 Nisan 2024 - 17:09 www.finansgundem.com

New York borsası, enflasyon rakamlarının açıklanmasına kısa süre kala günü artışla açtı. Faiz oranlarındaki muhtemel değişiklikler hakkında belirsizlikler sürüyor, enflasyon verileri ve Fed'in toplantı tutanakları dikkatle takip ediliyor.

New York borsası, ABD'de yarın açıklanacak enflasyon verileri öncesi güne yükselişle başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,23 artışla 38.983,66 puana çıktı.

S&P 500 endeksi yüzde 0,28 artarak 5.217,03 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,46 kazançla 16.328,75 puana yükseldi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indiriminin zamanlamasına ilişkin belirsizlik devam ederken pay piyasalarında, yeni gününün açılışında pozitif bir seyir izlendi.

ABD'de yarın açıklanacak enflasyon verileri beklenirken analistler, enflasyon verilerinin yanı sıra Fed'in son toplantısına ait tutanakların da yatırımcıların odağında olduğunu, veriler ve tutanaklardan alınacak sinyallerin bankanın gelecek dönem politikalarına ilişkin daha fazla ipucu sağlayabileceğini belirtti.

Analistler, ülkede Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) martta aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 3,4 artış göstermesinin beklendiğini kaydetti.

Enflasyon verileri öncesi para piyasalarında, Fed'in mayıs toplantısında politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, ilk faiz indirimine gitme ihtimali haziranda yüzde 56 ve temmuzda yüzde 50 ile fiyatlanıyor.

Geçen hafta açıklanan verilerin ekonomik aktivitedeki güçlü duruşa işaret etmesi ve Fed yetkililerinin şahin tonlu sözle yönlendirmeleri sonucu Faiz indirimlerine daha geç başlanabileceğine dair beklentilerin artmasıyla dün yüzde 4,47 ile Kasım 2023'ten bu yana en yüksek seviyesine çıkan ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi ise bugün yüzde 4,37'ye geriledi.

Fitch'ten 7 Türk finansal kuruluşu için not

 

Avrupa bankaları konut kredilerinde çıtayı düşürdü

 

BES'te "Kısmen Ödeme Uygulaması"nda merak edilen 10 soru

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)