BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvrupa bankaları konut kredilerinde çıtayı düşürdü----

Avrupa bankaları konut kredilerinde çıtayı düşürdü

Avrupa bankaları konut kredilerinde çıtayı düşürdü
09 Nisan 2024 - 11:26 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi bankaları konut kredisi onaylarındaki çıtayı iki yıldan fazla bir süreden sonra ilk kez geçen çeyrekte düşürdü ancak kredi talebi, yüksek borçlanma maliyetleri ve durgun ekonomi nedeniyle düşmeye devam etti.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) üç aylık Banka Kredi Anketi, bankalar yavaş yavaş daha az temkinli olmaya başlarken, hanehalkı ve şirketlerin yeni borç alma konusunda çok az iştah gösterdiğini gösterdi.

Bankalar, mart ayına kadar olan üç ayda konut alımları için hanelere verilen kredilerin onaylanmasına ilişkin standartlarını hafifletti ve kurumsal krediye erişimi beklediklerinden daha az sıkılaştırdı.

Ancak yine de şirketlerden gelen kredi talebinde üç ay önce beklemedikleri "önemli bir düşüş" ve konut kredilerinde "küçük bir düşüş" yaşandığını bildirdiler.

ECB, "Daha yüksek faiz oranlarının yanı sıra firmalar için daha düşük sabit yatırımlar ve hanehalkı için daha düşük tüketici güveni, kredi talebi üzerinde baskıyı azalttı" dedi.

Ancak bankalar, Haziran'a kadar olan üç ayda kurumsal kredilere yönelik "talepte ılımlı bir net düşüş" ve hatta hanehalkı kredilerine yönelik talepte artışla birlikte bir iyileşme bekliyor.

Bankaların ECB'den faiz indirimi beklentisiyle yeni mortgage Faiz oranları düştü. Bu durumun bankaların rekor karlarına da son verdiği görüldü.

ECB, "ECB'nin önümüzdeki altı ay içinde beklenen faiz oranı kararlarının azaltıcı etkisi, karşılık ayırma ve değer düşüklüklerinden kaynaklanan orta derecede olumsuz katkıyla birlikte genel banka kârlılığına da uzanıyor" dedi.

Birleşik Krallık'taki konut fiyatlarında 5 ay sonra bir ilk!

 

Euro Bölgesi'nde konut fiyatları geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)