BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNevruz kutlamasında müthiş kalabalık!----

Nevruz kutlamasında müthiş kalabalık!

Nevruz kutlamasında müthiş kalabalık!
21 Mart 2014 - 11:50 www.finansgundem.com

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Kürtçe ve Türkçe, ''Nevruz kutlu olsun'' yazılı flamaların asıldığı dikkat çekti

Diyarbakır'da kutlamanın yapılacağı merkez Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda gruplar toplanmaya başladı.

Aralarında BDP'nin de bulunduğu tertip komitesince düzenlenen nevruz  kutlamasına katılmak için kentin farklı noktalarından belediyeye ait araçlarla  ücretsiz parka taşınan vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle yaklaşık bir kilometre  mesafede araçlardan inerek, yaya olarak alana alınıyor.

Vatandaşların büyük bölümünün tertip komitesinin çağrısı doğrultusunda  yöresel kıyafetlerle kutlamalara katıldığı görüldü.

Kürtçe ve Türkçe, ''Nevruz kutlu olsun'' yazılı flamaların asıldığı  alana girişler sırasında tertip komitesinin de görevlendirdiği 10 bin kişi  alandaki koordinasyonu sağlıyor.

Bazıları yöresel kıyafet giyinen ve zabıta ekiplerince park alanı  dışında belirlenen yerlere yerleştirilen çok sayıda seyyar satıcı alanda yemek,  tatlı, su ve ciğer kebap satıyor.

Platformda aralarında Kürtçe, Türkçe, Arapça, Süryanice'nin de yer  aldığı 10 dilde, "Nevruz kutlu olsun" pankart yer alıyor.

Çok sayıda televizyon kanalının canlı olarak yayınlayacağı kutlamayı  izlemek için yurt içi ve yurt dışından Diyarbakır'a gelen 350'yi aşkın gazeteci  akreditasyon yaptırdı.

Alanda toplanan gruplar, müzik yayını eşliğinde halay çekerek  eğlenmeye başladı. Çocuklar alanın yakınındaki parkta oyun oynarken, bazı aileler  de çimlere serdikleri kilimlerin üzerine piknik yapıyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren alana gelmeye başlayan bazı  vatandaşlar beraberinde getirdikleri çay ve malzemelerle, kimileri de seyyar  satıcılardan satın aldıkları ciğer kebapla kahvaltılarını yapıyor.

Parkın etrafındaki açık arazide top oynayan çocuklar, parkta çay  içenler ve halay çekenlerle alanda tam bir karnaval havası yaşanıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)