BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNetanyahu: Yahya Sinvar'ın evini kuşattık----

Netanyahu: Yahya Sinvar'ın evini kuşattık

Netanyahu: Yahya Sinvar'ın evini kuşattık
06 Aralık 2023 - 20:43 www.finansgundem.com

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ordunun Hamas'ın Gazze sorumlusu Yahya Sinvar'ın evini kuşattığını söyledi

Tel Aviv ve Hamas arasında 7 Ekim’de başlayan çatışmalar şiddetlenerek devam ederken İsrail Başbakanı Netanyahu’dan kritik bir açıklama geldi.

Netanyahu, Hamas’ın Gazze’deki lideri Yahya Sinvar’ın evinin kuşatıldığını söyledi.

İsrail Başbakanı, “Dün, güçlerimizin Gazze’de her yere ulaşabileceğini söyledim. Güçlerimiz bugün Sinvar’ın evini kuşattı. Evi onun kalesi olmayabilir, ve kaçabilir ancak onu yakalamamız an meselesi” dedi.

GAZZE’DE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, kapsamlı saldırı düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, Gazze Şeridi'ne düzenlenen kara saldırılarında 83, Lübnan sınırında ise 6 İsrail askeri öldürüldü.

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 7 bin 112’si çocuk, 4 bin 885’i kadın olmak üzere 16 bin 248’e yükseldi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 263 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusunun 8 Ekim'den bu yana Lübnan’ın güneyine yönelik saldırılarında 22 sivil hayatını kaybederken, Hizbullah ile sınırda girdiği çatışmalarda ise 89 Hizbullah mensubu öldü.

Bu sırada iki taraf arasında 7 günlük bir insani ara anlaşmasına gidildi. Anlaşma kapsamında Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı.

İsrail ordusu, 1 Aralık'ta insani aranın bitmesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yeniden başladı.

İsrail: ABD'den 200 uçak ve askeri yardım aldık

 

Son 24 saatte İsrail, Gazze'deki 250 noktayı vurdu!

 

İsrail'den korkunç plan: Tünelleri suyla dolduracaklar

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)