BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNetanyahu aşırı sağcı Bakanı bile çıldırttı----

Netanyahu aşırı sağcı Bakanı bile çıldırttı

Netanyahu aşırı sağcı Bakanı bile çıldırttı
21 Ocak 2024 - 17:43 www.finansgundem.com

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İsrail kabinesinin, vergi fonlarının Filistin Yönetimi'ne ve Gazze tahsislerinin Norveç'e aktarılması kararı sonrası Netanyahu'nun “kırmızı çizgiyi aştığını” söyledi.

İsrail kabinesi, abluka altındaki Gazze'nin payı dışındaki vergi gelirlerinin Filistin yönetimine aktarılmasını onayladı.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun “sürekli kırmızı çizgiyi aştığını” belirtti.

Aşırı sağcı siyasetçi, “Bazen yakıt veriyorlar, bazen insani yardımdan vazgeçiyorlar, geçen hafta un kamyonlarını taşımaya başladılar. Şimdi de paranın Gazze'den Nazilere ulaşmayacağı garantisini vermeyen bir karar alıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Sağ görüşlü siyasiler arasında dahi bu konseptten etkilenenler olduğunu belirten Gvir, “Geri kalanlar da ‘iyi çözümlerin Norveç'ten geldiğini’ düşünüyor.” dedi.

İsrail, Gazze'nin payı dışındaki vergi gelirlerinin Filistin yönetimine aktarılmasını onayladı
Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, "siyasi güvenlik kabinesi, vergi fonlarının Filistin Yönetimi'ne ve Gazze tahsislerinin Norveç'e aktarılmasına ilişkin bir planı” onaylamıştı.

ABD'nin talebi üzerine kabinede oylanan teklif, vergi fonlarının Filistin yönetimine aktarılmasını ve Gazze Şeridi'ne tahsis edilen aylık 275 milyon şekel (73,31 milyon dolar) tutarındaki fonun kesilerek Norveç'teki banka hesaplarına aktarılmasını içeriyor.

Onaylanan karara göre Norveç'in Gazze'ye fon transferi yapmasına izin verilmeyecek, "Anlaşmanın ihlal edilmesi halinde İsrail, Filistin Yönetimi'ne fon transferini durdurma hakkına sahip olacak."

Kabinenin teklife itiraz eden tek üyesi Ben-Gvir olmuştu.

İsrail, Filistin'in ithal ettiği malların gümrük vergilerini "Filistin yönetimi adına" topluyor ve Filistin'e ortalama aylık 190 milyon dolar ödeme yapıyor. Bu vergiler, Filistin ekonomisi için önemli bir gelir sağlıyor.

İsrail Gazze'nin vergi gelirlerine el koydu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)