BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinNepal'de düşen çığda ölenler artıyor----

Nepal'de düşen çığda ölenler artıyor

Nepal'de düşen çığda ölenler artıyor
16 Ekim 2014 - 17:21 www.finansgundem.com

Mustang'e bağlı Thorong La geçidini helikopterle arayan ekipler, sekiz kişinin daha cesedine ulaştı ölenlerin 20'ye yükseldi

Yetkililer, çığın düştüğü Mustang'e bağlı Thorong La geçidini helikopterle arayan ekiplerin, dağ yürüyüşüne çıkan sekiz kişinin daha cesedinin yerlerini belirlediğini, böylece ölü sayısının 20'ye yükseldiğini belirtti.

Başka bir dağda kayıp beş dağcının arandığını söyleyen yetkililer, bölgedeki hava koşullarının iyileşmesinin ardından ikisi Polonyalı, biri İsrailli, diğeri Nepalli dört kişinin de cansız bedenine ulaşıldığını ifade etti.

Daha önce açıklamalarda, Mustang'a komşu Phu yöresinde çığ düşmesi sonucu beş kişi ile Katmandu'nun yaklaşık 160 kilometre kuzeybatısında, aynı bölgede üç köylünün hayatını kaybettiği bildirilmişti.

En popüler ay Ekim

Ekim ayı, dünyadaki 14 yüksek dağ zirvesinin sekizine ev sahipliği yapan Nepal’de dağ yürüyüşüne çıkmak için en uygun mevsim olarak görülüyor. Bölgeyi etkisi altına alan kar fırtınalarının ve Hindistan'ı vuran Hudhud kasırgasının etkilerinin çığa neden olduğu düşünülüyor.

Tibet’i ziyaret eden 800 bin turistin yüzde 10’undan fazlası ya dağlara tırmanıyor, ya da tepelere doğru yürüyüşe çıkıyor. Turizm Nepal’in gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 4’ünü karşılıyor. Nisan ayında Everest Dağı eteklerine düşen çığın 16 Nepalli'yi öldürmesinin ardından turizm geriledi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)