BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNeden kimse bu seçeneği denemiyor----

Neden kimse bu seçeneği denemiyor

Neden kimse bu seçeneği denemiyor
02 Eylül 2013 - 15:01 www.finansgundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Suriye içine hemen her kesimden farklı öneri gelmesine rağmen gündeme gelmeyen bir seçeneğe dikkat çekti...

CHP, Suriye konusunda ateşkes önerisinde bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, BM Antlaşmasının 7. bölümündeki 39. maddeye göre BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye’de bir ateşkes çağrısında bulunabileceğini söyledi.
Loğoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında dış politikadaki gelişmeleri değerlendirdi.
Irak’ta bu sabah Musul’daki Türk başkonsolosluğu konvoyuna bombalı bir saldırı düzenlendiğini ifade eden Loğoğlu, “Konsolonsluk çalışanlarına geçmiş olsun diyoruz. Saldırıyı yapanları kınıyoruz. Bu saldırıya yol açan, ortam yaratan AKP Hükümeti’nin Irak politikasını da aynı şekilde eleştiriyor, kınıyoruz” dedi.
Mısır’daki gelişmelere de değinen Loğoğlu, “Türkiye’nin Mısırla ilişkilerinin kopmaması için CHP’nin bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyoruz, önümüzdeki günlerde bu bağlamda bazı girişimlerimiz olacak” diye konuştu.
Suriye’deki gelişmelere işaret eden Loğoğlu, “Halkımız Suriye ile savaş istemiyor. AKP’nin Suriye politikasının toplumun büyük bir kesimi tarafından da benimsenmediğini de biliyoruz” dedi.
Kimyasal silahların kimler tarafından kullanıldığının sağlıklı bir şekilde tespitinin gerektiğine işaret eden Loğoğlu, BM denetçilerinin raporunun beklenmesini istedi. Loğoğlu, BM kararına gerek duymadan Suriye’ye müdahale hazırlıkları yapıldığını da ifade etti.
“SURİYE KARŞI TEPKİ VERECEKSE TEK ADRESİ VARDIR”
Başbakan’ın danışmanı, AKP’li bir milletvekilinin Suriye’nin Türkiye’ye saldırmasının intihar olacağını belirttiğine işaret eden Loğoğlu, “Bir adım geri gidin. Bu hükümet ne diyor? 'Besar Esad kimyasal silah kullandı' diyor. Siyasi mantığı baktığımız zaman Beşar Esad yaptı, yapmadı demiyorum ama Beşar Esad’ın kendi halkına karşı kimyasal silah kullanması da bir nevi intihardır. Böyle bir intihara girişebilen Esad herhalde Türkiye’ye saldırı konusunda yine akıl tutmasına yakalanarak maalesef böyle bir şeye de bulunabilir. Ama ciddi bir ortamda seviyede bu konuya baktığımız zaman herhangi bir müdahale durumunda Suriye eğer bir karşı tepki verecek ise bunun bir tek adresi vardır. Neden, herhalde Suriye Irak’a saldırmayacaktır, Lübnan’a saldırmayacaktır, Ürdün’e saldırmayacaktır. Kimi aklından geçirecektir diyorum, çünkü saldırıp saldırmayacağını bilmiyorum, 1,5-2 senedir Suriye rejimine karşı en sert söylemi, bütün dünyayı ayaklandırmaya çalışan bir Türkiye’ye yönelmesi maalesef en büyük olasılıktır. Biz o bakımdan Suriye’ye müdahalenin vatandaşlarımızın mal ve can güvenliği bakımından ülkemizin güvenliği bakımından fevkalade sorunlu ve tehlikeli görüyoruz” diye uyardı.
CHP’DEN ATEŞKES ÖNERİSİ
“Başbakan Erdoğan tarafından dillendirilen Suriye'ye müdahale için gönüllü ülkeler koalisyonu eğer gerçekleştiği takdirde Güvenlik Konseyi kararı da olmayacağı için meşruiyetten ve yasallıktan yoksun olacaktır” ifadesini kullanan Loğoğlu, şu öneriyi yaptı:
“BM Güvenlik Konseyi’nden bu aşamada Suriye’ye bir müdahale kararı değil, Suriye’de yanan ateşi söndürecek bir karar istihsal edilmesi daha doğrudur. CHP olarak önce Suriye’de akan kanı durduralım diyoruz. CHP olarak kamuoyumuza ve uluslar arası topluma sunmak istediğimiz bir önerimiz var. Önerimiz şudur. BM Antlaşmasının 7. bölümü ‘Barışın Tehdidi, Bozulması ve Saldırı Eylemi Durumunda Alınacak Önlemler’ başlığı bölümüdür. Bu bölümün ilk maddesi olan 39. maddeye göre, Güvenlik Konseyi barışı tehdit eden veya bozulması durumunda alınacak tedbirleri belirler. İşte bu maddeye göre BM Güvenlik Konseyi Suriye’de bir ateşkes çağrısında bulunabilir. Önerimiz BM Güvenlik Konseyinin Suriye’de bir ateşkes ilanı sağlamaya çalışmasıdır.
AKP iktidarı savaşa öncülük yapmayı bırakmalı, barış için gayret göstermelidir. Eğer Suriye’de masum insanların kanının dökülmesini durdurmak istiyorsa AKP ateşkes için BM Güvenlik Konseyinin harekete geçmesini sağlayacak girişimler yapmaya başlamalıdır.
İkinci bir önerimiz daha olacak Suriye bağlamında kimyasal silahların kullanımı bağlamında, onu olgunlaştırmaya çalışıyoruz.”
“EN FAZLA TÜRKİYE’YE ZARAR VERECEKTİR”
Bugün bir müdahale olursa, ertesi gün, İngiltere, Fransa kim karışmışsa bu müdahaleye onların kendi yuvalarına çekileceğine dikkat çeken Loğoğlu, “O geride kalan karmaşayı, kaosu, kalıntıları hepsinin temizlenmesi Türkiye ile Suriye’ye kalacaktır. Bu bir çatışma ortamında mı olur, işbirliği ortamında mı olur, doğrudan doğruya hükümetin politikasını değiştirmesine bağlı. Herkes gittikten sonra biz baş başa kalacağız. Herhangi bir savaş ve müdahalenin sonuçları en fazla Türkiye’ye zarar verecektir” uyarısında bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)