BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisNBA devi Phoenix Suns’a 3 milyar dolarlık teklif----

NBA devi Phoenix Suns’a 3 milyar dolarlık teklif

NBA devi Phoenix Suns’a 3 milyar dolarlık teklif
12 Aralık 2022 - 11:18 www.finansgundem.com

Amerikan basketbol takımı Phoenix Suns için girişim sermayedarları 3 milyar dolarlık teklif yaptı. Teklifi veren grup arasında teknoloji milyarderi Peter Theil ve Katar’ın varlık fonu da bulunuyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İki girişim sermayedarı NBA takımı Phoenix Suns ve Mercury profesyonel basketbol takımları için 3 milyar dolarlık teklif yaptı. Wall Street Journal’ın haberine göre teklifin finansmanları arasında teknoloji milyarderi Peter Theil ve Katar’ın varlık fonu şirketi olan Katar Yatırım Otoritesi de bulunuyor. Grup az sayıdaki potansiyel alıcılardan birisi olarak görülüyor.

3 milyar dolarlık teklif Thiel tarafından kurulan Kaliforniya merkezli yatırım şirketi Thiel Capital'in Genel Müdürü Jack Selby ve girişim firması Shasta Ventures'ın Genel Müdürü Jason Pressman tarafından sunuldu. Habere göre ikili teklife katılan diğer isimlerle birlikte Phoenix Suns’ın tepe yönetimiyle Çarşamba günü bir araya geldi. Yatırımcılar takımın CEO’su, basketbol operasyonları başkanı ve genel müdürü ile birlikte NBA takımının sahasını ve antrenman tesislerini gezdi. Kaynaklar ikinci tur tekliflerin ocak ayında verileceğini belirtiyor. Suns konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Takımın sahibi Robert Sarver’ın yakın zamanda Suns ve Mercury için alıcı aramaya başlayacağı söyleniyordu. Sarver’ın takımı satmasının sebebi ise işyerindeki uygunsuz davranışları nedeniyle NBA yönetimi tarafından soruşturmaya tabi tutulması, 10 yıl hak mahrumiyeti ve 10 milyon dolar para cezasına çarptırılmasıydı.

Teklifte sadece Selby ve Pressman adı geçse de haber kaynakları anlaşmayı finanse etmeye yardımcı olmak için 10 kişilik bir yatırımcı grubunun olduğunu belirtiyor. Kaynaklar anlaşmadaki diğer potansiyel finansörler arasında Peter Theil ve Katar Yatırım Otoritesi gibi özel sermaye ve devlet varlık fonlarının bulunduğunu belirtti. NBA geçtiğimiz günlerde emeklilik fonlarının ve devlet varlık fonlarının yatırımlarını kabul edeceğini açıklamıştı.

Habere göre grubun anlaşmayı tamamlaması halinde ilk teklifte ismi listelenmemiş olmasına rağmen teknoloji milyarder Peter Theil NBA takımının önemli hissedarlarından birisi olacak. Theil konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Theil dünyaca ünlü online ödeme şirketi PayPal Holdings’in eş kurucularından biri konumunda. Theil aynı zamanda ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin en önemli donörleri arasında sayılıyor. Facebook’un erken dönem yatırımcılarından biri olan Theil bu yılın başlarında Meta Platforms’un yönetim kurulu üyeliğinden istifa edeceğini açıkladı. Milyarder yatırımcı şirketin en uzun süreli dışarıdan katılan yönetim kurulu üyesiydi.

Phoenix Suns 2021 yılında NBA Finalleri’ne erişmişti. Mercury ise en sonuncusu 2014'te olmak üzere üç kez ABD Kadınlar Ulusal Basketbol Birliği (WNBA) şampiyonluğu kazandı ve 2013'te lige girdiğinden beri yıldız kadın basketbolcu Brittney Griner'ın takımı oldu.

Sarver’ın görevinin askıya alınmasına neden olan sebepler arasında “başkalarının ifadelerini anlatırken en az beş kez ırkçı bir hakaret kullanmak”, cinsiyetçi yorumlar yapmak ve kadın çalışanlara eşit davranmamak, “erkek çalışanlara karşı uygunsuz fiziksel davranışlarda bulunmak” gibi sebepler bulunuyor.

Basketbol çevreleri Sarver’ın maruz kaldığı cezaların yetersiz olduğunu düşünüyor. Bu eleştirmenler arasında azınlık hissedar Jahm Najafi, Suns sponsoru PayPal, takımın oyun kurucusu Chris Paul ve ABD Ulusal Basketbol Oyuncuları Birliği de bulunuyor. Söz konusu itirazların Sarver’ın takımı satmasındaki en etkili sebepler olduğu iddia ediliyor.

Rus milyarderin lüks yatına ABD el koyacak

 

New York’ta kira fiyatları uçtu: 5.200 dolar

 

Rusya’da tutuklanan basketbolcudan Biden’a mektup

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)