BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinRusya’da tutuklanan basketbolcudan Biden’a mektup----

Rusya’da tutuklanan basketbolcudan Biden’a mektup

Rusya’da tutuklanan basketbolcudan Biden’a mektup
05 Temmuz 2022 - 11:26 www.finansgundem.com

Rusya’da aylardır tutuklu olan WNBA’in ABD’li yıldızı Brittney Griner, ABD Başkanı Joe Biden’a mektup göndererek yardım istedi.


Rusya'nın 17 Şubat'ta tutukladığı ABD'li yıldız basketbolcu Brittney Griner, Joe Biden'a mektup yazarak kendisini kurtarmasını istedi. Griner’ın temsilcileri, Beyaz Saray’a yollanan mektupta yazılanları paylaştı.

Yıldız sporcu, “Buradaki Rus hapishanesinde, eşimin, ailemin, arkadaşlarımın, olimpiyat formamın veya herhangi bir başarımın koruması olmadan ve düşüncelerimle baş başa otururken, sonsuza kadar burada olmaktan korkuyorum” ifadelerini kullandı.

GRINER: ÖZGÜRLÜK KAVRAMI FARKLI BİR ANLAMA BÜRÜNDÜ

Griner, özgürlük kavramının 4 Temmuz’da kendisi için tamamen farklı bir anlama büründüğünü belirtti.

“4 Temmuz’da ailemiz normalde, Vietnam Savaşı Gazisi olan babam da dahil olmak üzere özgürlüğümüz için savaşan insanları onurlandırır. Bu günü genellikle nasıl kutladığımı düşünmek canımı yakıyor. Çünkü özgürlük bu yıl benim için tamamen farklı bir şey ifade ediyor” yazan mektubun hapishane hücresinden Beyaz Saray’a nasıl ulaştığı belli oldu. ESPN’deki habere göre Griner, arkadaşlarına ve ailesine mesaj gönderebiliyor, ama Rus yetkililer yazışmaları okuyor.

BASKETBOLCU GRINER NEDEN TUTUKLANMIŞTI?

WNBA’de Phoenix Mercury’nin yıldız pivotu Griner, Rusya Premier Ligi’nde UMMC Ekaterinburg forması giymek için ülkeye girmeye çalışırken 17 Şubat’ta tutuklandı. Rusya’da yasa dışı bir madde olan esrar yağı içeren elektronik sigara kartuşlarını ülkeye sokmakla suçlandı.

New York Times’a göre Griner, Rusya’da 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek büyük çaplı uyuşturucu kaçakçılığından yargılanıyor. ABD’li yetkililer, 3 Mayıs’ta Griner için “yanlış şekilde gözaltına alındı” dedi. Griner’ın davası 1 Temmuz’da başladı.

'LÜTFEN BİZİ EVE GETİRMEK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAP'

ABD basını davayı, Griner için “mahkumiyet ve uzun bir cezayla sonuçlanacak” şekilde tasarlanmış bir “gösteri duruşması” olarak yansıttı ve Rusya’nın ABD ile mahkum takasına girmek için uğraştığını ifade etti.

Britney Griner, henüz duruşmada savunma yapmazken, Biden’a yolladığı mektubun işe yaramasını umuyor ve ekliyor:

Çok fazla çaba gösterdiğinizin farkındayım ama lütfen beni ve diğer mahkumları unutmayın. Lütfen bizi eve getirmek için elinden geleni yap.

(Sözcü)

Rusya ile ABD'de arasında Türkiye'de mahkum takası

ABD'den Türkiye'ye 'takas' teşekkürü

Takas gerçekleşiyor! ABD onay verdi

Rusya ABD'ye sert çıktı: İç işlerimize karışmayın

Rusya ABD'yi uyardı: Siber savaş gerçek savaşa dönüşebilir

Rusya ABD vatandaşlarına yaptırımı genişletecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)