BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNATO: Rusya istiyor diye desteğimizi çekmeyiz----

NATO: Rusya istiyor diye desteğimizi çekmeyiz

NATO: Rusya istiyor diye desteğimizi çekmeyiz
10 Şubat 2022 - 14:42 www.finansgundem.com

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson görüştü. Stoltenberg, "Rusya masada uzlaşmak yerine çatışmayı seçerse ağır bedel ödeyecek" dedi.


Stoltenberg ile Johnson Brüksel'de bir araya geldi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, İngiltere'nin ortak savunma gücüne önemli destek sağladığını ve İngiltere'nin Polonya'ya ek asker gönderme kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, Rusya krizine ilişkin şunları söyledi:

Rusya'nın Belarus'taki askeri faaliyetlerini dikkatle takip ediyoruz. En kötüye hazır olmalıyız. Rusya'nın anlaşma teklifini değerlendiriyoruz. Nükleer silahlanma ve balistik füze gibi konularda karşılıklı uzlaşı adımları atabiliriz. Ancak hiç bir üyemiz ikinci sınıf değil ve Rusya istiyor diye desteğimizi çekmeyeceğiz.  Rusya masada uzlaşmak yerine çatışmayı seçerse ağır bedel ödeyecek. Rusya-NATO Konseyi toplantılarının devamı darşılıklı güven için önemli ve bu sabah Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'a mektup gönderdim.

NATO'nun askeri birliklerini doğu kanadında artırdığına işaret eden Stoltenberg, bölgedeki askeri varlığı daha uzun vadede yapılandırabileceklerine dikkat çekti. Genel Sekreter, NATO Savunma Bakanları'nın haftaya durum değerlendirmesi yapacağını bildirdi.

'Batı'da birlik oluyoruz'

İngiltere Başbakanı ise NATO'nun sadece Rusya ile ilgili değil, dünyada istikrar ve güvenlik için çalışan bir kurum olduğunun altını çizerek, "Avrupada en büyük savunma bütçesine sahip İngiltere NATO'ya katkı sağlamaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

"Yaptırımlar konusunda Batı'da birlik oluyoruz" diyen Johnson, "Rusya'nın konumu hakkındaki bilgilerimiz belirsizliğini koruyor. Bu, Avrupa'nın son on yıllardaki en büyük güvenlik sorunu" diye konuştu ve şunları ekledi:

Rusya ile NATO'nun endişelerini görüşmeye istekliyiz. NATO tatbikatlarında Rusya ile şeffaflığın yanı sıra füze yerleştirme konularını da tartışmaktan memnunİyet duyuyoruz. Rus askerinin kanını dökmeye ve ekonomiye ağır bedeller ödetmeye değer mi? Şimdi NATO'nun açık kapı politikasından taviz vermeden Rusya ile tansiyonu düşürmek ve diplomatik çözüm arama zamanı. Ukrayna'ya daha fazla destek vermeyi göz ardı etmiyorum, şu anda paketin doğru olduğunu düşünüyorum.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'a ile ciddi endişelerini belirttiğine işaret eden Johnson, "2014’ten bu yana Ukrayna ordusuna eğitim ve mühimmat desteği veriyoruz" dedi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Erdoğan'a teşekkür etti

Beyaz Saray'dan Putin'e yanıt: NATO savunma örgütüdür

Rusya şartlarını açıkladı: Ukrayna'ya silah yardımını kesin

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)