BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNATO: Rusya hava sahasını ihlal etti----

NATO: Rusya hava sahasını ihlal etti

NATO: Rusya hava sahasını ihlal etti
30 Ocak 2016 - 21:49 www.finansgundem.com

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: "Rusya'yı sorumlu davranmaya ve NATO hava sahasına tam saygı göstermeye çağırıyorum." dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türk  yetkililerinin sürekli uyarılarına rağmen bir Rus savaş uçağının Türk hava  sahasını ihlal ettiğini belirterek, Rusya'yı sorumlu hareket etmeye ve NATO hava  sahasına saygı göstermeye davet etti. 

Stoltenberg, yaptığı yazılı açıklamada, Rus savaş uçağının Türk hava  sahasını ihlaline ilişkin, "Önceki olaylar, böyle bir davranışın ne kadar  tehlikeli olduğunu göstermiştir" ifadesini kullandı.

Rusya'yı sorumlu davranmaya ve NATO hava sahasına tam saygı göstermeye  çağıran Jens Stoltenberg, açıklamasında şunları kaydetti:

"Rusya bu tür ihlallerin tekrar yaşanmaması için gerekli tüm  tedbirleri almalıdır. Ankara ve Moskova arasında doğrudan teması memnuniyetle  karşılıyor, serinkanlı olunması ve gerginliğin düşürülmesi çağrısı yapıyorum.  NATO, Türkiye ile dayanışma içinde ve müttefikimiz Türkiye'nin toprak bütünlüğünü  destekliyor. İttifak üyeleri, Türkiye'nin hava savunmasını güçlendirmeye devam  ederken, Türkiye üzerinde erken uyarı uçakları AWACS varlığını artırmaya aralık  ayında karar verdi. Bu karar, dünkü olaydan önce alındı."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rus30 Ocak 2016 22:06

    Savaş çıkarmak için tüm o.ç gereklerini yapıyor. ..çünkü savaş halinde belki Petrol biraz yükselir. ..iran rusya suriye pkk ypg daiş türkiye üzerinde bütün enstrümanlar kullanılarak baskı oluşturmaya uğraşıyorlar. .