BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNATO Genel Sekreteri'nden flaş açıklama----

NATO Genel Sekreteri'nden flaş açıklama

NATO Genel Sekreteri'nden flaş açıklama
27 Temmuz 2015 - 02:07 www.finansgundem.com

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye'nin böyle bir toplantı talebinde bulunmasının çok doğru ve çok zamanında olduğunu düşünüyorum

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin NATO Konseyini toplantıya çağırmasıyla ilgili "Türkiye'nin böyle bir toplantı talebinde bulunmasının çok doğru ve çok zamanında olduğunu düşünüyorum" dedi. 

İngiliz yayın kurumu BBC'ye konuşan Stoltenberg, NATO Anlaşması'nın 4'üncü maddesinin, İttifak ülkelerin toprak bütünlüğü ya da güvenlikleri tehdit edilirse NATO Konseyini toplantıya çağırmaya müsaade ettiğini kaydetti. Dolayısıyla toplantının Türkiye'nin bu yöndeki talebi üzerine yapılacağını belirten Stoltenberg, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin böyle bir toplantı talebinde bulunmasının çok doğru ve çok zamanında olduğunu düşünüyorum. Bu toplantıda Suriye, Irak ve çevresi ile Türkiye'nin NATO sınırları yakınındaki kargaşayı ve istikrarsızlığı ele alacağız."

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile önceki gün telefon görüşmesi yaptığını söyleyen Stoltenberg, bu görüşmede kendisine son saldırılarda hayatını kaybedenlerle ilgili başsağlığı dilediğini ve Türkiye'nin DAEŞ ile mücadele ve sınırdaki kontrolü artırma çabalarından dolayı memnuniyetini ilettiğini belirtti.

Türkiye bugün, ulusal güvenliğine yönelik son saldırı ve tehditler üzerine terörizme karşı alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar hakkında müttefiklerini bilgilendirmek ve istişarelerde bulunmak amacıyla Kuzey Atlantik (NATO) Konseyini Washington Anlaşması'nın 4'üncü maddesi uyarınca toplantıya çağırmıştı. Anlaşmanın bu maddesi, bir üyenin, toprak bütünlüğü, siyasi bağımsızlığı ve güvenliğinin tehdit edildiğini düşündüğü durumda tüm ittifak üyeleriyle istişarelerde bulunmasını içeriyor. Anlaşmanın beşinci maddesi ise bir İttifak üyesine yönelik saldırıya ortak cevap verilmesini öngörüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)