BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisNakit sıkıntısı çekenlerin asla almaması gereken 10 ürün----

Nakit sıkıntısı çekenlerin asla almaması gereken 10 ürün

Nakit sıkıntısı çekenlerin asla almaması gereken 10 ürün
04 Aralık 2023 - 17:49 www.finansgundem.com

Bütçeyi düzenlemenin en kesin yolu gereksiz harcama yapamamaktan geçiyor. Cheapism haberinde ekonomik sıkıntı çekenlerin uzak durması gereken ürünler sıralandı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel ekonomide henüz bir resesyon ortaya çıkmasa da dünya çapında hane halklarının önemli bir kısmı maaştan maaşa geçimini sürdürebiliyor. Cheapism’in haberine göre, eğer siz de bu hane halklarından biriyseniz bütçenizi düzenlemenizin en keskin yolunun harcamaları azaltmak olduğunu bilmeniz gerekiyor. Haberde geçimini sağlamakta zorlananların asla satın almaması gereken 10 şey sıralandı.

Sıfır araba

Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre, Türkiye'de kasım ayında otomobil ve hafif ticari araç satışları yılın 11 ayında tüm zamanların yıllık rekoruna ulaştı. Türkiye otomotiv pazarı tarihinde ilk defa 11 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı. Dünyanın bir diğer köşesine bakıldığında ise Amerikalıların bir yıl boyunca toplamda direksiyon başında 70 milyar saat harcadığı görülüyor. Arabalara bu denli para dökülmesine şaşmamak lazım.

Bununla birlikte Cheapism haberinde otomobil harcamalarında savurganlık yapmanın neredeyse her zaman için kötü bir karar olduğu belirtiliyor. Haberde özellikle durumu sıkışık olanların yeni bir araç satın almak yerine ikinci el kilometresi ve durumu iyi olan bir aracın kullanılması tavsiye ediliyor.

Yemeği dışarıda yemek

Nakit sıkıntısı çekenlerin yemeği dışarıda yemesi finansal açıdan doğru bir karar değil. Buradan kastedilense sadece bir restoranda yemek yemek değil. Dışarıdan yemek sipariş etmek de aynı şekilde yanlış bir tercih olarak gösteriliyor. Bunun yerine nakit sıkıntısı çekenlerin kendi yemeklerini kendileri yapmaları hem ucuz, hem kolay hem de sağlıklı bir tercih olarak öne çıkıyor

Yüksek riskli yatırımlar

Blockchain’le takıntılı arkadaşlarınızın ne kadar inandırıcı olduğu umurunuzda bile olmasın. Zira eğer para sıkıntısı çekiyorsanız bir NFT veya bir sürü kripto satın almak berbat bir fikirdir. Aynı kural sadece kripto paralar için değil bütün riskli yatırımlar için de geçerlidir. Cheapism haberine göre kenara ayırdığınız bir miktar para varsa bu parayla borcunuzu ödemeniz, bir acil durum fonu oluşturmanız veya bu parayla bir emeklilik yatırımı yapmanız çok daha uygun olacaktır.

Piyango bileti

Hisse senetleri, kripto ve diğer yüksek riskli yatırımlar gibi, kumar da hızlı bir şekilde çok para kaybetmenin harika bir yoludur. Örneğin ABD’de Powerball büyük ödülünü kazanma olasılığınız 292,2 milyonda 1'dir. Basitçe söylemek gerekirse: Paranızı çöpe atmayın.

Gereksiz abonelikler

Ekstra kısıtlı bütçeleri olan kişiler, aylık faturalarından tasarruf etmek için aboneliklerini gözden geçirmeleri gerekir. Buradaki fikir, izlemek istediğiniz şovlara göre akış hizmetlerini değiştirmenizdir. Örneğin, HBO'nun "Succession" dizisini izlemek istediğinizi varsayalım. Önce tüm sezon bitene kadar bekleyin, ardından HBO'ya kaydolun. Diziyi izlemeyi bitirdikten sonra HBO üyeliğini iptal edin ve başka bir abonelik hizmetine geçin.

Hazır gıdalar

Önceden kesilmiş, önceden paketlenmiş, önceden yıkanmış gibi tüm hazır yiyecekler birinci sınıftır. Nakit sıkıntısı çekenlerin ve para biriktirmek isteyenlerinse tüm bu hazırlıkları kendileri yapmaları daha uygun olacaktır.

Markalı ürünler

Masraflarınızı gerçekten kısmaya çalışıyorsanız jenerik, marka dışı ürünleri satın almayı tercih edebilirsiniz. Haberde kahve, pil ve köpek maması gibi birçok farklı alandaki ürünün mağaza versiyonlarının markalı ürünlerin yüksek indirimlerle yeniden paketlenmiş hali olduğu hatırlatılıyor.

Maaş günü kredileri

Bu kısa vadeli krediler o kadar astronomik faiz oranlarıyla birlikte geliyor. Haberde ABD’de bu kredilerin faizlerinin %600'e kadar çıktığı belirtiliyor ve bu oran güpegündüz yapılan bir soygun oarak nitelendiriliyor. Hızlı paraya ihtiyacı olanların, bunun yerine bireysel kredi veya bordro avansı almaya çalışması öneriliyor.

Kitap

Habere göre nakit sıkıntısı çekenlerin internetten kitap satın almayı dahi unutması gerekiyor. Zira yerel halk kütüphaneleri sadece kitap okuma hizmetleri sunmakla kalmıyor, aynı zamanda kariyer hizmetleri ve atölye çalışmaları gibi diğer kaynaklara da erişim imkanı sağlıyor.

Şişelenmiş su

Plastik şişeye para ödemek yerine evden su depolayarak çıkmak hem paradan tasarruf etmenizi hem de çevreye zarar vermemenizi sağlar. Üstelik suyu içilebilir şehirlerde yaşayanların su için ayrıca para vermemesi de öneriliyor.

Ölmüş olmalarına rağmen servetlerine servet katıyorlar!

 

Emekliliğinizi sabote edebilecek 8 finansal hata

 

Milyarder varislerin büyük sorunu: Para nasıl harcanır?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)