BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNakdi ödeme yapılacak: Memurlarla ilgili yemek kararı!----

Nakdi ödeme yapılacak: Memurlarla ilgili yemek kararı!

Nakdi ödeme yapılacak: Memurlarla ilgili yemek kararı!
08 Nisan 2022 - 16:40 www.finansgundem.com

Yerel yönetimlerde personelin çözülemeyen yemek sorunu, resmi gazetede yayınlanan düzenleme ile çözüme kavuştu. Artık belediyelerdeki itfaiye ve zabıta personeline nakdi yemek yardımı yapılacak.


Kamu çalışanlarını ilgilendiren yemek yardımı düzenlemesi resmi gazetede yayımlandı. Karar özellikle yerel yönetim hizmet kolunda çalışan binlerce personeli kapsıyor. Yerel hizmet kolunda 125 bin memur bulunuyor. İtfaiye, zabıta görevlerine kesintisiz devam edenler, kurumun yemek saatinde görevde bulunmak zorunda olan personel yemek yardımı alamıyordu. Yemeğini zaman zaman kendi cebinden ödeyerek yiyebiliyordu. Diğer kamu çalışanlarının ücretsiz yararlandığı bu haktan belediye çalışanlarının yararlanamaması tartışmalara yol açıyordu.

CNN TürkTeki habere göre; Konu toplu sözleşme döneminde de gündeme geldi. Cumhurbaşkanlığı ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur Sen ile yapılan görüşmelerin sonucunda bu sorunu ortadan kaldıracak yönetmelik değişikliği yapıldı. O yönetmelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla resmi gazetede yayımlandı.

Yönetmeliğe göre kumanya yardımının nakdi olarak ödenmesine hükmedildi. Örneğin bir itfaiye çalışanı yemek saatinde görevde ise yemek ücreti kendisine ödenecek. Memur Sen Konfederasyonu Başkanı Ali Yalçın o düzenlemeyi duyurdu. "Yerel yönetimlerde personelin kronikleşmiş yemek problemi çözüldü" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

ODTÜ'de yemek ücretlerine yüzde 50'ye yakın zam

 

KVKK'dan Yemeksepeti'ne 1 milyon 900 bin lira ceza

 

Ücretsiz seyahat kapsamında yapılan gelir desteği ödemeleri artırıldı

 

Bakan Bilgin yanıtladı: Asgari ücrete ek zam olacak mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)