BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNaci Ağbal'dan askeri arazi ve tiyatro açıklaması----

Naci Ağbal'dan askeri arazi ve tiyatro açıklaması

Naci Ağbal'dan askeri arazi ve tiyatro açıklaması
18 Ağustos 2016 - 07:40 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Boşaltılan askeri arazilerle ilgili bir planımız yok. 'Tiyatrolar özelleştirilecek' diye bir planımız yok." dedi.

Ağbal, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında muhalefet milletvekillerinin teklif ve bazı yasa tasarılarına ilişkin eleştirilerine yanıt verdi.

DÜZENLEME YANLIŞ YORUMLANIYOR

Bakan Ağbal, TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlanan torba yasa tasarısının 35. maddesinde yer alan özel bütçeli idarelere ait ticari amaçlı kuruluşlardaki hisseler ile varlıkların Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca özelleştirilmesine ilişkin düzenlemenin yanlış yorumlandığını söyledi.

"Boşaltılan askeri arazilerle ilgili bir planımız yok. 'Tiyatrolar özelleştirilecek' diye bir planımız yok." diyen Maliye Bakanı Ağbal, özel bütçeli kamu idarelerinin, kendi yatırımlarını finanse etmek istediği, atıl vaziyetteki taşınmazı değerlendirmek istediği zaman bu yatırımlarını Özelleştirme İdaresi Başkanlığına bildireceğini ve Başkanlığın bunun satışını gerçekleştireceğini anlattı.

Özel bütçeli idarelerin atıl taşınmazlarını değerlendirecek tecrübe ve birikime sahip olmadığını vurgulayan Ağbal, düzenlemenin "özel bütçeli idareler istedikleri zaman kimi taşınmazı nakte ve gelire dönüştürür" şeklinde olduğunu, idarenin istemi dışında işlem yapılamayacağını kaydetti.

Maliye Bakanı Ağbal vergi borcu affı detaylarını açıkladı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)