BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMusul'daki rehinelerle ilgili flaş gelişme!----

Musul'daki rehinelerle ilgili flaş gelişme!

Musul'daki rehinelerle ilgili flaş gelişme!
12 Haziran 2014 - 13:53 www.finansgundem.com

Musul'da Türk Konlosluğu basılarak rehin alınan Türk vatandaşlarının serbest bırakıldığı iddia edildi

Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nden yapılan açıklamada IŞİD'in TIR şoförü rehinelerini serbest bıraktığı ancak başka bir grubu rehin aldığı bildirildi. TIR Şoförleri Derneği Başkanı Çetin Ünlü de, rehin şoförlerden 30'unun serbest bırakıldığını açıkladı.

Irak’ın Musul kentini ele geçirdikten sonra dün Musul’daki Türk konsolosluğunu basarak 49 kişiyi rehin alan Irak Şam İslam Devleti İŞİD, bugün rehineler hakkında bir açıklama yaptı.

Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş’ın Twitter üzerinden İngilizce sorduğu “Diplomatlarımızı ne zaman bırakmayı düşünüyorsunuz?” sorusuna yanıt veren örgüt yine İngilizce “Bugün İstanbul’da olacaklarını düşünüyorum” açıklaması yaptı.

REHİNELERİ MUSUL VALİSİ Mİ TESLİM ALDI?

Öte yandan Yeni Şafak gazetesinden Çetiner Çetin’in haberine göre rehin alınan Türk vatandaşları Musul Valisi teslim edildi.

Musul'da geçici bir yönetim kurduğunu ilan eden IŞİD, Başkonsolos Öztürk Yılmaz dahil tüm rehineleri Musul Valisi'ne teslim etti. Dünden beri Valilik binasında tutulan rehineler Valilik Konağına alınacak.

Burada Musul Valiliği tarafından misafir edilecek olan diplomat ve ailelerinin gün içinde Türkiye'ye getirilmesi bekleniyor.

REHİNELERİN DURUMU NASIL?

Irak'ın Bağdat'tan sonra ikinci büyük kenti Musul'u ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün rehin aldığı Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu personelinin örgütün halen Musul Valiliği'nde tutulduğu ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

IŞİD'in 3 gün önce ele geçirdiği Musul'da belirsizlik sürerken, örgüt Saddam Hüseyin döneminde Devrim Muhafızı komutanlarından olan Albay Haşim Cammas'ı kente vali atandı.

IŞİD militanlarının salı günü akşam saatlerinden itibaren kuşattığı ve dün sabah da baskın yaptığı Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda aralarında Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın da bulunduğu 49 kişi hâlâ rehin tutuluyor.

Aralarında 3 aylık ve 1 yaşında iki bebeğin de ulunduğu rehinelerin bırakılması için Türkiye'nin girişimleri sürerken IŞİD militanları rehineleri Musul Valiliği binasına götürdü.

Yapılan görüşmelerin olumlu yönde seyrettiği ve Başkonsolosluk'ta rehin alınanların sağlık durumlarının iyi olduğu, kısa sürede serbest kalacağının beklendiği belirtildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)