BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMusul krizine son nokta!----

Musul krizine son nokta!

Musul krizine son nokta!
15 Aralık 2015 - 10:58 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak'la yaşanan Musul krizine ilişkin flaş açıklamalar yaptı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan ziyareti öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin Irak politikasının son derece açık ve ilkeli olduğunu belirterek "Biz Irak'ın toprak bütünlüğünü herkesten daha fazla savunuyoruz. Kimse Türkiye'nin iyi niyetinden şüphe edemez. Aynı şekilde Türkiye'nin terörle mücadelesi de tartışma götürmez bir ilkesel tutumdur" dedi.

"BAŞİKA'DAKİ ASKERLER EN GÜÇLÜ VARLIKLARDAN BİRİNİ TEMSİL EDİYOR"

Davutoğlu, Irak'ta bulunan Türk askerinin toprak bütünlüğüne bir tehdit olmadığını belirterek şunları söyledi:
Sadece DEAŞ'e karşı şimdi yürüttüğümüz mücadele değil, daha önce El Kaide'ye karşı, PKK'ya karşı yürütülen mücadelede de biz hiçbir zaman terörün kimliğine ve hangi etnisiteye, dine ait olduğuna bakmaksızın bu mücadeleyi yürüttük. Dolayısıyla Başika'da bulunan askeri mevcudiyetimiz Irak'ın toprak bütünlüğüne bir tehdit teşkil etmediği gibi terörle mücadele konusunda da en güçlü varlıklardan birini temsil eder.
Böylece oradaki durumu kontrol altına almak mümkün oldu. Türkiye'nin terörle mücadelesi sürecek ama askeri gereklilikler söz konusu olduğunda gerekli düzenlemeler de yapılacak. ABD ile yakın bir koordinasyonumuz var. Şu an itibariyle Türkiye'nin pozisyonu tarflara izah edilmiş durumdadır."

 "DOĞRU YÖNDE ATILMIŞ BİR ADIM"

Teröre karşı İslam ülkelerinin birlikte bir ses vermeleri, terörle İslam'ı özdeşleştirme çabası içinde olanlara verilecek en iyi cevap olacağını belirten Davutoğlu, konuşmasının devamında "Bu bağlamda nerede, kimler tarafından olursa olsun terörle mücadele bağlamında bir toplantı tertip edilirse Türkiye orada elinden gelen katkıyı vermeye hazırdır. İslam ülkeleri arasında yürütülen bu çabanın da doğru yönde atılmış bir adım olduğunu değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

"EN AYKIRI FİKRİ SAVUNMAK İSTEYENE HODRİ MEYDAN"

Başbakan Davutoğlu, Cizre ve Silopi'de de güvenlik ortamının tam anlamıyla tesis edileceğini bildirerek, "Siyaset yapmak isteyene siyaset kapısı açık. Görüş beyan etmek isteyene görüş kapısı açık. En aykırı fikri savunmak isteyene hodri meydan, savunsunlar. Nerede ne söylemek istiyorlarsa söylesinler. Ama belli ilçelerimizde sanki Irak ve Suriye'de olduğu gibi manzaralar yaşatabileceklerini düşünenler, o ateşi Türkiye'ye yaymak isteyenler bilsinler ki bütün güvenlik birimlerimize hükümetimizce verilen talimat açıktır, bu ateş çemberinin içinde Cizre'yi de Silopi'yi de bütün ilçelerimizi, vatan toprağının her bir karışını, tam bir huzur ve istikrar, özgürlük alanı haline getireceğiz" dedi.

"DIŞ GÜÇLERİN PİYONLARI OLAN YAPILAR"

Davutoğlu, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:
"Şu kısa dönemde, sokağa çıkma yasağı üzerinden ilçelerimizde, şehirlerimizde sükunet sağlanınca daha yoğunlaştırılmış bir eğitimle o güzel çocuklarımızın her birinin geleceğine sahip çıkacağız. Ama ne teröre taviz vereceğiz ne de Türkiye'yi karanlık bir geleceğe sürüklemek isteyen dış birtakım güçlerin piyonları olan bu yapılara herhangi bir izin vereceğiz."

SORU - CEVAP

Biden ile telefon görüşmesi ve Başika kampı hakkında: Sayın Biden ile bir haftada ikinci görüşmemizi yaptık. Irak'taki son durumu ele aldık. Türkiye'nin Irak politikası son derece açık ve ilkelidir. Irak'ın toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Kimse Türkiye'nin iyi niyetinden şüphe edemez. Aynı şekilde Türkiye'nin terörle mücadelesi ilkesel bir tutumdur. DAEŞ ve PKK'ya yönelik mücadeleyi yürüttük. Başika'da bulunan askerlerimiz Irak'ın toprak bütünlüğü için tehlike arz etmezken, terörle mücadelede önem teşkil etmektedir. Biz bunu anlattık, ancak hâlâ Irak ile Türkiye arasındaki ilişkiler bozulmak isteniyor. Biz ilişkilerin iyi yönde seyretmesi için hem söyleme hem uygulamaya dikkat ediyoruz. Sayın Abadi ile ilk fırsatta buluşmayı düşünüyorum. Alandaki tehdit durumu değişiyorsa, alınacak önlemlerin de değişmesi gerekiyor. Eğitim yaptıran askerlerimize dönük olarak gelen tehditler sonrası bir güç kaydırması gerçekleştirdik. Bu sayede durumu kontrol altına aldık. Dün de yeniden tanzim yapıldı.

"BIDEN İLE BU KONULARI KONUŞTUK"

Askeri düzenlemeler gerekli olduğunda gereken yapılacak. Sayın Biden'la bu konuları konuştuk. Keşke Bağdat yönetimi Musul'da Türkiye sınırında tam hakimiyetini kurar, buradaki DAEŞ ve PKK unsurlarını temizler ve Türkiye asker göndermeye ihtiyaç duymaz. Bundan kimsenin gocunmaması, olumsuz anlam çıkarmaması lazım. Bu çerçevede ABD ile Irak ile yakın koordinasyonumuz var. Bu çerçevede toplantılar, çalışmalar yapılabilir. 

"OLUMLU BAKTIĞIMIZI İFADE ETTİK"

Terörle mücadelede 34 ülkenin koalisyon iddiası: Bizim Suudi Arabistan ile ikili ilişkilerimiz yakın bir şekilde sürüyor. Biz davet geldiğinde olumlu baktığımızı ifade ettik. Bu terörle İslam'ı özdeşleştirme çabasında olanlara verilecek en iyi cevap olduğunu düşünüyoruz. İslam ülkeleri içinde yapılan bu çalışmanın doğru yönde olduğunu düşünüyoruz. 

"BU DAĞLAR TEMİZLENECEK DEMİŞTİM"

Cizre ve Silopi'de yaşananlar: Terörle mücadele Türkiye'de çok yönlü olarak yürütülmek zorunda. Suruç, Ceylanpınar saldırıları sonrası başlatılan operasyonumuz 1 Kasım seçimleri ile alakalı olmayıp, bütün Türkiye'de terör yok edilene kadar devam edecek. Bu bağlamda, Kuzey Irak'taki kamplara yönelik operasyon yapıldı, daha sonra şehirdeki faaliyetlere son vermek için tek tek bu yapılar tasfiye edildi. Oramar, Beytüşşebap, Amanosla'da terörün barınacağını düşündüğü her yerde operasyonlar yapıldı ve o dağlar teröristlerden temizlendi. Emniyet birimlerimize teşekkür ediyorum. Dağlıca'da 16 yiğit askerlerimiz şehit edildiğinde "Bu dağlar temizlenecek" demiştim.

"KONTROL SAĞLANDI"

Ulaşılamaz zannedilen o yalçın dağların hepsinde kontrol sağlandı, o bölge tek tek temizlendi. Bunun üzerine terör örgütü bazı ilçelerde yoğunlaşarak halk ile devleti karşı karşıya getirmek için çalıştı. Oralarda çatışmalar çıkarmak, tarihi mekanlarımız tahrip etmek şeklinde bir takım faaliyetler içine girdiler. Bu konuda da kararlı tutum takındık. Son derece başarılı bir şekilde teröristlerden temizlendi. Cizre, Silopi ve Sur'da bu tür çalışmalar devam ediyor. Teröristlerin sivil halkı katletmesine engel olmak için sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Siyaset yapmak isteyen siyaset kapısı açık. Belli ilçelerimizi Irak ve Suriye'de olduğu gibi manzaralar yaratabileceklerini düşünenler bilsinler ki, bu ateş çemberi içinde, vatan toprağının her bir karışını istikrar ve özgürlük alanı haline getireceğiz.

"HALKIMIZA SESLENİYORUM: KORUYUN"

Bu operasyonlar sadece terör örgütü faaliyetlerine dönüktür. Halkımıza sesleniyorum, sesinizi yükseltin ve güvenlik birimlerimizle birlikte kendi sokak, mahalle, ilçemizi birlikte koruyun. Okullara gelince HDP'ye sormak lazım. O okullar çocukları yetiştirmek için. O okullar çocukların dağa çıkıp heba olmaları için. Sizin gibi değil, gelip siyaset yapmaları için. Bu çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitimlerine devam etmeleri için her türlü tedbir alınacak. Daha yoğunlaştırılmış bir eğitimle o çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağız. Türkiye'yi karanlığa sürüklemek isteyenlere izin vermeyeceğiz. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)