BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMusk'ın yapay zeka şirketi küresel yatırımcılarla görüşüyor----

Musk'ın yapay zeka şirketi küresel yatırımcılarla görüşüyor

Musk'ın yapay zeka şirketi küresel yatırımcılarla görüşüyor
26 Ocak 2024 - 12:56 www.finansgundem.com

Musk'ın yapay zeka şirketi xAI 6 milyar dolar toplamak için küresel yatırımcılarla görüşüyor

Elon Musk'ın yapay zeka startup şirketi xAI, 6 milyar dolara kadar para toplamak için Hong Kong da dahil olmak üzere küresel yatırımcılardan destek arıyor.

Financial Times'ın haberine göre, Musk'ın yapay zeka start-up'ı son haftalarda dünyanın dört bir yanındaki varlıklı bireylere ve yatırımcılara sunum yaptı.

Konuya yakın kaynaklara göre, bu görüşmeler Pekin tarafından giderek daha fazla kontrol edilen Hong Kong'daki aile ofislerini de içerdi.

Görüşmeler hakkında bilgi sahibi olan üç kişi, Musk'ın xAI için önerilen 20 milyar dolarlık değerleme üzerinden 6 milyar dolara kadar yeni öz sermaye toplamayı umduğunu söyledi. Ancak bu kişiler, görüşmelerin devam ettiğini ve Musk'ın hala bu kadar büyük meblağlar için yatırımcı iştahını test ettiği konusunda uyarıda bulundular.

Kaynaklardan biri xAI'nın Orta Doğu'daki devlet varlık fonlarını da hedef aldığını söylerken, diğer kaynaklar Japonya ve Güney Kore'deki yatırımcılarla temasa geçildiğini ifade ettiler.Musk, OpenAI'nin kurucu yatırımcılarından biriydi ancak CEO Sam Altman ile yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle 2018 yılında şirketten ayrıldı. Geçen yıl Temmuz ayında OpenAI, Microsoft ve Google gibi rakiplerinin yapay zeka ürünlerini sansürlediğinden ve güvenlik önlemlerine yeterince odaklanmadığından şikayet ederek kendi yapay zeka şirketini kurdu.

İnsan emeği, yapay zekadan daha cazip!

 

Meloni ve Gates'ten 'yapay zeka' görüşmesi

 

Bill Gates'ten yapay zekâ öngürüsü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)