BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMusk: Ekonomiye dair çok kötü bir hissiyatım var----

Musk: Ekonomiye dair çok kötü bir hissiyatım var

Musk: Ekonomiye dair çok kötü bir hissiyatım var
03 Haziran 2022 - 10:51 www.finansgundem.com

Tesla CEO'su Elon Musk, şirket yöneticilerine 'dünya genelindeki tüm işe alımları durdurun' başlıklı bir e-posta gönderdi.

ABD'nin finans ve yüksek teknoloji devlerinden birbiri ardına ekonomiyle ilgili felaket kehanetleri geliyor. Reuters, dünyanın en zengin kişisi konumundaki Elon Musk'ın, kurucusu ve CEO'su olduğu elektrikli araç üreticisi Tesla'nın yöneticilerine gönderdiği bir e-postayı ele geçirdiğini duyurdu. Musk, ofisten çalışmayacakları kovma tehdidinden 2 gün sonra gönderdiği e-postada "Dünya çapında tüm işe alımları durdurun" başlığını kullanarak "Ekonomi konusunda süper kötü hisse sahibim" dedi. Buna göre 2021 sonu itibarıyla 100 bin kişiyi istihdam eden Tesla'nın çalışanlarının yüzde 10'unun işten çıkarılması gündemde.

Tesla'nın yeni fabrika açtığı Almanya'da çalışanların geri çevirdiği ofisten çalışılması talebinde ısrar ettiği e-postayı salı günü Twitter'da paylaşan Musk'ın "Tesla'daki herkesin haftada en az 40 saati ofiste geçirmesi gerekiyor. Eğer gelmezseniz, istifa ettiğinizi varsayacağız" diye yazdığı görüldü.

Musk, bu talimatıyla "1950'lerden kalma bir şey gibi" diye alay eden Avustralyalı teknoloji milyarderi ve Atlassian Plc'nin kurucu ortağı Scott Farquhar ile de tweet atışmasına girdi.

Farquhar'ın Tesla çalışanlarını uzaktan çalışabilecekleri iş bulmaya teşvik eden tweetine, Musk'tan "Durgunluklar hayati bir ekonomik temizlik işlevi görür" yanıtı geldi.

Dünyanın en zengin kişisi, geçen ayın sonunda bir kullanıcısının ekonominin resesyonun kapıya dayanıp dayanmadığı sorusuna "Evet, ama bu aslında iyi bir şey. Aptalların üzerine çok uzun zamandır para yağıyor. Bazı iflasların olması gerekiyor" karşılığını vermişti.

Dün ABD'nin en büyük yatırım bankalarından JPMorgan'ın CEO'su Jamie Dimon, sıkı para politikası ve Ukrayna krizi dahil olmak üzere ekonominin benzeri görülmemiş bir dizi zorlukla karşı karşıya olduğunu belirterek 'ekonomik kasırgaya hazırlıklı olunması' uyarısını yaptı.

Ardından diğer büyük yatırım bankası Goldman Sachs'ın Yönetim Kurulu Başkanı John Waldron, 'ekonomide daha önce benzeri görülmemiş şoklar yaşanacağı' tahminini paylaştı. "Enflasyondan, değişen para politikasından ve Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısından kaynaklı risklerin küresel ekonomiyi dizinden vurmasından korkuyorum. Kariyerim boyunca gördüğüm en karmaşık ve dinamik ortam. Sisteme yönelik şokların sayısındaki artış benim için benzeri görülmemiş bir durum” diyen Waldron, kendilerini 'daha da zorlu ekonomik zamanların' beklediğini belirtti.

Musk evden çalışanları uyardı

 

Elon Musk ve Dogecoin kurucusu birbirine girdi!

 

Musk: Aptalların üzerine uzun süredir para yağıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)