BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMursi günde 5 saat sorgulanıyor----

Mursi günde 5 saat sorgulanıyor

Mursi günde 5 saat sorgulanıyor
31 Temmuz 2013 - 06:37 www.finansgundem.com

AB Dış İlişkiler Temsilcisi Catherine Ashton, önceki akşam Mısır’ın devrik cumhurbaşkanı Mursi ile alıkonduğu gizli yerde görüştü

Ashton ile telefonda konuşan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, “Mursi ile görüşmesi, kanaatlerini alması önemli” dedi. Müslüman Kardeşler yandaşları ise ‘Darbe Şehitleri Salısı’ çerçevesinde dün yine meydanlardaydı.
MISIR’da ordunun yönetime el koyarak ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi gözaltına almasından sonra “darbe” ifadesini kullanmayan Avrupa Birliği, şimdi bu ülkede arabulucu olmayı başardı.
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, bir aydır dünyadan yalıtılmış bir halde, bilinmeyen bir yerde tutulan Mursi ile görüşen ilk kişi oldu. Askeri helikopterle götürüldüğü mekânın yerini bilmediğini belirten Ashton, Mursi’nin iyi olduğunu, ailesinin de bunu bilmesini istediğini söyleyerek “2 saat görüştük. Açık ve derinlikli bir görüşme oldu. Televizyona ve gazetelere erişimi var” dedi.
GÜNDE 5 SAAT SORGU
Darbeyi yöneten Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi ve onun atadığı geçici sivil yönetimle de görüşen Ashton, iki tarafın da güvendiği ender figürlerden. Mursi’ye cumhurbaşkanlığından çekilmesi durumunda “güvenli çıkış” önerdiği iddiasını reddeden Ashton, “Onu göremeyeceksem gelmeyeceğimi söyledim. Bunun üzerine yönetim izin verdi. Arabuluculuk çabaları sürecek, geri döneceğim” dedi.
AP’ye göre askeri istihbarat, Mursi’yi güne en az bir kez ziyaret ediyor ve sorguluyor, bazen bu sorgulama 5 saate kadar sürüyor. Sorgulanmadığı zamanlarda Mursi, dua ediyor, Kuran okuyor.
DAVUTOĞLU’NUN İSTEĞİ
AB yetkililerine göre Ashton “mekik diplomasisi” ile arabuluculuk yapıyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kahire temasları sırasında Ashton’ın kendisini arayarak bilgi verdiğini açıkladı. Davutoğlu, “Mursi’yle görüşülmeden yapılacak temasların bir anlamı olmayacağı kanaatimizi paylaştım. Ashton’ın, Mursi ile görüşmesi, kanaatlerini alması önemli bir gelişmedir. Mısır’da geçiş sürecinin sağlıklı tamamlanması için destek vermeye hazırız” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)