BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMurat Kurum'dan ev sahiplerine uyarı----

Murat Kurum'dan ev sahiplerine uyarı

Murat Kurum'dan ev sahiplerine uyarı
01 Mayıs 2023 - 15:42 www.finansgundem.com

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum milyonlarca ev sahibini uyararak, getirilen yüzde 25'lik kira artış sınırının üzerinde bir fiyat yükseltmenin kanunen yapılamayacağını belirtti.

Son dönemde artan kira fiyatları vatandaşın cebini yakıyor. Artan kiralar sonucu geçtiğimiz sene kira fiyatlarına yüzde 25'lik artış sınırı getirildi. Ancak bazı ev sahipleri bu kuralı uygulamıyor. Hal böyle olunca da kiracılar mağdur oluyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yüzde 25'lik kira düzenlemesinin hem ev sahipleri hem de kiracılar için yapılan ortak bir uygulama olduğunu söyledi. Yüzde 25'lik kira sınırına uymayan ev sahiplerinin de olduğunu ifade eden Bakan Kurum, "Tabi ki uymayanlar, kira artışını yüzde 25’in üzerinde yapmaya çalışanlar, evinin boşaltılması noktasında yüksek kiraya verebilmek için kiracılara baskı yapan arkadaşlarımız var." dedi.

"Kanunen fiyat yükseltilemez"

Sözlerine devam eden Kurum, getirilen yüzde 25'lik kira artış sınırının üzerinde bir fiyat yükseltmenin kanunen yapılamayacağını da belirtti.

Kiracı vatandaşlara seslenen Kurum, "Kiracı kardeşlerimize şunu söylüyoruz kesinlikle yüzde 25’ten fazla zam yapmayın. Ev sahibi yüzde 25’ten fazla zam talep ediyorsa banka hesabına kirayı yatırın, sizi çıkaramazlar." şeklinde konuştu.

"2023’ün Temmuz ayına kadar yüzde 25’i aşamaz, bu sürecin geçici olduğunu düşünüyoruz"
Murat Kurum'un konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde:

"2023’ün Temmuz ayına kadar yüzde 25’i aşamaz, bu sürecin geçici olduğunu düşünüyoruz. Ev sahipleri ve kiracılar korumak adına bunu yaptık. İstisnalar kaideyi bozmaz. Birçok ev sahibimiz bu sürece uyarak kiracısına da destek olabilme adına bu düzenlemeyi yüzde 25 artış sınırları içerisinde kalarak uymaya çalıştılar. Tabii ki uymayanlar, kira artışını yüzde 25’in üzerinde yapmaya çalışanlar, evinin boşaltılması noktasında yüksek kiraya verebilmek için kiracılara baskı yapan arkadaşlarımız var."

Fahiş kira artışlarına hapis cezası geliyor

 

Kira artışı düzenlemesinin süresi uzatılacak

 

Kira fiyatlarındaki artışa yasal fren!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.01 Mayıs 2023 17:22

    5 YIL ÖNCE 800 TL KİRALADIĞIM DAİRE DÖVİZ BAZINDA 220 DOLARDAN FAZLA EDİYORDU PARAMIZ AŞIRI DEĞER KAYBETTİĞİNDEN ŞİMDİ 100 DOLAR ETMİYOR MÜLK SAHİPLERİ DE HAKLI GELİRLERİ/MAAŞLARI DÖVİZ KURLARI KADAR ARTMAYAN KİRACILAR DA HAKLILAR SOSYAL KONUT YAPMAYAN BELEDİYELER HAKSIZLAR TOKİ KİRALIK KONUT ARZINI HİÇ SAĞLAMADIĞINDAN HAKSIZ