BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMumya bebeğe 400 yıl sonra otopsi yapıldı----

Mumya bebeğe 400 yıl sonra otopsi yapıldı

Mumya bebeğe 400 yıl sonra otopsi yapıldı
30 Ekim 2022 - 09:16 www.finansgundem.com

Avusturya'da mumyalanmış beğe 400 yıl sonra otopsi yapıldı. Araştırmacılar 400 yıl önce ölen bebeğin ölüm sebebinin zatürre olduğunu açıkladı.

Avusturya'da bulunan mumyalanmış bir bebeğin ölüm nedeni, 400 yıl sonra ‘sanal otopsi'yle belirlendi. Bebeğin, vitamin eksiliği ve zatürre hastalığından öldüğü belirlendi.

Avusturya'da 17. yüzyıldan kalma mumyalanan ve henüz yürümeye başlayan bir bebeğin ölüm nedeni 'sanal otopsi' ile ortaya çıkarıldı. Münih-Bogenhausen Akademik Kliniği'nden Dr. Andreas Nerlich liderliğindeki araştırma ekibi, kemik uzunluklarını ölçmek için BT taraması gerçekleştirdi.

Araştırmacılar, Starhemberg Hanedanlığına ait aile mezarında bulunan çocuğun yaklaşık bir yaşında olduğunu belirledi. Yumuşak doku, çocuğun bir erkek olduğunu ve yaşına göre fazla kilolu olduğunu gösterdi. Kaburga kemiklerine yapılan taramada "raşitizm"le (D vitamini eksikliğiyle kemiklerin yumuşaması ve zayıflaması) ortaya çıkan "raşidik teşbih" tespit edildi. Dr. Nerlich mumya üzerinde yaptığı araştırmalara dayanarak, "Akciğerlerdeki iltihaplanma kanıtlarına bakılırsa, çocuk zatürreden ölmüş" dedi.

Mısır'da antik dönemden kalma 250 mumya bulundu

 

Tarihi değiştiren kareler: En eski mumya bulundu!

 

Gizemli Kadın'ın doğmamış çocuğuyla birlikte mumyalandığı ortaya çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)