BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMuhammed Ali’nin şampiyonluk kemerine 6.18 milyon dolar----

Muhammed Ali’nin şampiyonluk kemerine 6.18 milyon dolar

Muhammed Ali’nin şampiyonluk kemerine 6.18 milyon dolar
25 Temmuz 2022 - 10:48 www.finansgundem.com

Efsane boksör Muhammed Ali'nin 1974'te "Rumble in the Jungle" maçında George Foreman'ı yenerek kazandığı altın kemer satıldı

KOLEKSİYON İÇİN ALINDI

NFL (Ulusal Futbol Ligi) takımlarından Indianapolis Colts’un sahibi Jim Irsay, 6.18 milyon dolar vererek kemerin sahibi oldu. Irsay, Amerikan tarihi ve pop kültürü hatıralarından oluşan koleksiyonu için kemeri aldığını doğrulayarak, sosyal medya hesabından kemeri aldığı için gurur duyduğunu yazdı.

Kemer 2 Ağustos’ta Chicago’daki Navy Pier’de ve 9 Eylül’de Indianapolis’te sergilenecek. ABD'li efsanevi boksör eski ağır sıklet dünya şampiyonu Muhammed Ali 2016 yılında tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini kapatmıştı.

“ŞAMPİYONLAR ŞAMPİYONU MUHAMMED ALİ”

Muhammed Ali, 1978’de boksu Şampiyon olarak bıraktı. Sonra Parkinson hastalığına yakalanmasına rağmen bunu gizleyip büyük para karşılığı iki maç daha yapıp kaybetti. İkisi de o vaktin veya sonrasının Dünya Şampiyonları idi. (eski sparring partneri Larry Holmes ve Trevor Berbick). Profesyonel döneminde sadece 5 kez yenilen, Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu olan Muhammed Ali, 36 yaşına kadar bütün şampiyonlar için tek isim olmayı başardı ve 37’si nakavt olmak üzere 56 maç kazandı.

KELEBEK GİBİ UÇARIM, ARI GİBİ SOKARIM!

Maç öncesinde rakibinin moralini bozmak için makineli tüfek gibi konuşan Ali'nin “Kelebek gibi uçarım arı gibi sokarım” diye meşhur sözü vardı. Ona sadece bir boksör olarak bakmamak gerekir. Çünkü o gücüyle olduğu kadar kişiliğiyle de hep daha iyisini yapmaya çalışmıştı. Muhammed Ali, 1960 Roma Olimpiyatları’ndan döndükten iki gün sonra bir lokantada sadece beyazlara servis yapıldığını öğrenince, altın madalyasını Ohio Nehri’ne atmıştı. 1996 Atlanta Olimpiyatları’nda bu madalyanın yerine başka bir altın madalya kendisine verilmişti.

SON GÜNLERİNİ GÖZDEN UZAK YAŞADI EFSANE!

Parkinson hastalığı yüzünden uzun süre Michigan'daki çiftliğinde gözlerden ırak yaşamayı tercih eden Muhammed Ali, ringlerde 20 yıldır ağzından düşürmediği “Bütün zamanların en iyisiyim” lafını ispatlayarak bir efsane oldu. Kendi deyimi ile “bütün zamanların en iyisiyim” sözü hala kendisi için geçerlidir ve daha iyisini dünya henüz görmemiştir.

MUHAMMED ALİ’NİN MÜSLÜMAN OLMASI

Din olarak İslamiyet’i seçmiştir ve Vietnam savaşına gitmemiştir. Muhammed Ali, bu durumu şöyle dile getirmiştir: “Benim onlarla sorunum yok.” (I’I ain’t got no quarrel with them Vietcong’). Bu nedenle unvanlarına el konuldu ve bokstan uzaklaştırıldı. Fakat o yılmadı. Bu süre içerisinde üniversiteleri dolaşarak İslamiyet’i anlattı. Malcolm X ile yakın ilişkileri oldu. Verimli işlerle uğraştı.

Muhammed Ali, sadece Muhammed Ali isminden ibaret değildir. O, zamanının en iyisidir. 2001 yılında Hollywood tarafından hayatı filme alındı. Ali adlı filmde Muhammed Ali’yi Will Smith canlandırdı.

Parkinson hastalığı yüzünden uzun süre Michigan’daki çiftliğinde gözlerden uzak yaşamayı tercih eden ünlü boksör, ringlerde 20 yıldır ağzından düşürmediği “Bütün zamanların en iyisiyim” lafını ispatlayarak bir efsane olmuştur. Muhammed Ali 1984’te Parkinson hastalığına yakalandı.

Buna rağmen, 2001 yılındaki 11 Eylül saldırıları üzerine Muhammed Ali, başında New York İtfaiye Müdürlüğü şapkası ile Sıfır Noktasına giderek destek ve dayanışmasını göstermek gereği duymuş ve şöyle demişti:

“Beni asıl inciten, ‘İslam’ adının bulaştırılması ve ‘Müslüman’ [adının] bulaştırılması, ve sorun çıkarılıp nefret ve şiddete yol açılması. İslam, katil dini değildir. İslam, barış demektir. Evde öylece oturup insanların sorunun kaynağı olarak Müslümanları yaftalamalarına seyirci kalamazdım.”

Muhammed Ali'nin çizdiği resimler açık arttırmada satıldı

 

Muhammed Ali'nin tabutunu taşıyan tek Türk

 

Muhammed Ali'nin mirası oğlunu yoldan çıkarttı!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)