BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMuhalif aday Litvanya'ya sığındı----

Muhalif aday Litvanya'ya sığındı

Muhalif aday Litvanya'ya sığındı
11 Ağustos 2020 - 13:05 www.finansgundem.com

Oyu yüzde 10 olarak açıklanan, seçim sonuçlarını tanımayan muhalefet adayı Svetlana Tihanovskaya'nın ülkeyi terk ettiği bildirildi

Bu açıklamayı teyit eden Litvanya İçişleri Bakanı Linas Linkyaviçus, Belaruslu kadın başkan adayının ülkesine sığındığını duyurdu. Tihanovskaya, yaptığı görüntülü paylaşımda, "Çok zor bir karar aldım. Bu karar sadece bana ait. Birçok kişinin beni anlayacağını, birçoğunun yargılayacağını, birçoğunun da benden nefret edeceğini biliyorum. Tanrı kimseyi, benimki gibi bir seçim yapmak durumunda bırakmasın. Lütfen kendinize iyi bakın. Tek bir yaşam bile, bugün olanlara değmez. Çocuklar, hayatımızdaki en önemli varlıklar" ifadelerinde bulundu.

Tihanovskaya'nın Litvanya'nın başkenti Vilnius'a gelmeden önce Minsk'ta 7 saat gözaltına tutulduğu belirtildi.

Medyada, Tihanovskaya'nın Belarus polisi tarafından tehdit edildiği bildirildi. Daha önce Tihanovskaya'nın kocası başkan adayı olmak istemiş ve halkı ayaklanmaya çağırdığı suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Tihanovskaya'nın ülkeden ayrılmak zorunda kalmasının ardından protesto gösterilerinin artması bekleniyor.

Minsk'te seçim gecesi başlayan ve ülkenin pek çok şehrinde devam eden gösterilerde ikinci gün de, sabaha kadar polisle protestocular arasında yer yer çatışmalarla geçti. Bir göstericinin öldüğü bildirildi.

Lukaşenko'nun göstericileri "dışarıdan iader edilen koyunlar" olarak nitelemesi tepkileri arttırdı. AB ve ABD'de Belarus'a yönelik yeni yaptırımlar gündemde. Başkan Putin'in Lukaşenko'yu arayıp tebrik etmesi dikkati çekerken, diğer yandan Rs basınında Lukşlaneko'ya yönelik sert eleştiiler öne çıkıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)