BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMüdahaleye Kongre şartı----

Müdahaleye Kongre şartı

Müdahaleye Kongre şartı
31 Ağustos 2013 - 19:57 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye konusunda beklenen konuşmasını yaptı

“Kimyasal silahların kullanılmasının kesin bir ihlali var. Türkiye ve Lübnan gibi ülkeler için de açık bir tehdittir. Ya da bize zarar verebilecek terör örgütlerinin eline geçebilecek silahlardır bunlar. Suriye’de rejim hedeflerine yönelik ABD’nin harekete geçmesi kararını aldım. Bizim müdahalemiz sınırlı olacak. Bölgede askeri olarak varlığımız konuşlanmış durumda ve ne zaman istersek de vurmaya hazırız. Yarın da olabilir, 1 haftaya da olabilir, 1 ayda olabilir. Ancak başkomutan olarak ulusal çıkarlarımızı düşünerek aldığımız bu kararda göz önünde bulundurduğumuz ikinci bir şey daha var. İkinci bir karar daha aldım. Kongre üyelerinden de seslerini duyurmak isteyenler oldu. Kongre tatilden döndüğü zaman mümkün olan en kısa sürede bir oylama yapılması kararını aldık.”
“BM’den bir karar çıkmadan ilerlemeye hazırız. Bugüne kadar da felç olduğunu görüyoruz. Başbakan Cameron harekete geçilmesi kararını desteklemesine rağmen bu kararı parlamentodan geçiremedi. Bu kararı kongre kararı olmadan da uygulamaya geçirebilirdik. Askeri güç kullanımı kadar bir başkanı zorlayan pek az şey vardır. Ancak böylesi bir durum karşısında hiç harekete geçmezsek bunun sonuçlarına da katlanamayız. Böyle korkunç bir suç işleniyorsa ve harekete geçilmiyorsa böyle kişilere karşı nasıl bir mesaj vermiş oluruz? Mesela nükleer silah geliştirenler, soykırım suçu işleyenler. Çocuklarımızı böyle bir dünyada yetiştiremeyiz. Ben her ülkenin bizim aldığımız karara sağdık kalmasını beklemiyorum. Amerikan halkına seslenmek istiyorum. Artık savaştan yorulduğunuzu biliyorum ve Suriye’deki sorunu bir savaşla çözemeyiz. Bu nedenle bir kara operasyonu düşünmüyoruz. Muhaliflere desteğimiz sürecek. Şam’da yaşananlara seyirci kalamayız. Bireylerin barış içerisinde yaşaması ülkelerin sorumluluk almasına bağlıdır. Kongrede her iki partiden bazı şeylerin siyasetten daha önemli olduğunu göz önüne almasını istiyorum. Amerika’nın sınırları dışında neler yapabileceği mesajını vermek istiyorum. Kongre’den beklentim bu.”
“Sayısız bireyin katledilmesine seyirci kalamayız. Hem dünyaya hem de Kongre’ye bu mesajı veriyorum. Bu yolda birlikte yürüyeceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)