BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMucize Türk----

Mucize Türk

Mucize Türk
15 Temmuz 2013 - 18:00 www.finansgundem.com

Asrın hastalıklarına Türk mucit çare olacak...

Yurt dışında başarılı çalışmalar gerçekleştiren Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Durdağı, AIDS ve kanser hastalığına çözüm ilacı geliştirdi. Türkiye'nin ilk ‘milli ilacı’ olmaya aday ilaç, 2023 yılında piyasaya sürülecek.
Bahçeşehir Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yaklaşık 10 yıldır karbon 60 ve analoglarının üzerinde çalışan ve bu hastalıkların önlenmesinde etkili olabileceğini keşfeden Doç. Dr. Serdar Durdağı 2014 yılından itibaren araştırmasını Türkiye’de, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde sürdürecek. Amerika Birleşik Devletleri, Yunanistan, Kanada başta olmak üzere Avrupa Birliği’nin desteğiyle sürdürülen araştırmaya başkanlık eden Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Durdağı geçtiğimiz hafta Başbakan Erdoğan'ın da katılımıyla İstanbul'da yapılan 2. Türk Bilim İnsanları Kurultayı'na TÜBİTAK'ın davetlisi olarak katılmıştı.
MUCİZE MOLEKÜL KARBON 60
Son dönemde nanomalzeme olarak değerlendirilen Karbon 60 molekülünü ilk kez bu amaçla kullanan Serdar Durdağı, HIV’ye yol açan virüsü bloke etmede olumlu sonuç aldığını belirterek, simülasyon teknikleri ile değişik moleküller geliştirdi. Durdağı, biyolojik test aşamasında olan ilacın henüz hayvan ve insan üzerinde yapılmadığını vurgulayarak, “Klinik çalışmalar sonucunda AIDS ve kanser üzerinde etkili olduğunu gördük. Çalışmamız Amerikan Kimya Topluluğu’na (ACS) ait bilimsel dergilerde yayımlanınca dünyanın dikkatini çekti” dedi.
BİLGİSAYAR ORTAMINDA 500 BİN ATOMUN SİMÜLASYONU YAPILABİLİYOR
Durdağı, bilgisayar ortamında 500 bin atomun simülasyonunu yapabildiklerini ve sonuçların çok kısa sürede alınabildiğini ifade ederek, “İlacın biyolojik testleri İtalya'da yapılıyor. Bundan sonraki aşamaları Türkiye’den yürüteceğim. Projede Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri de çalışacak” açıklamasında bulundu.(
ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)