BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMoskova Büyükelçisi ABD'ye dönüyor----

Moskova Büyükelçisi ABD'ye dönüyor

Moskova Büyükelçisi ABD'ye dönüyor
20 Nisan 2021 - 10:39 www.finansgundem.com

ABD'nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan'ın, Rusya Dışişleri'nin tavsiyesi üstüne bu hafta içinde istişareler için Washington'a döneceği belirtildi.

ABD'nin Rusya’daki Büyükelçisi Sullivan, istişarelerde bulunmak üzere bu hafta içinde ülkesine döneceğini söyledi.

Sputnik'in haberine göre; 'Birkaç hafta içinde, ülke liderlerinin olası bir görüşmesinden önce Moskova’ya dönmüş olacağını' belirten Sullivan, "Rusya ile ikili ilişkilerimizin mevcut durumu hakkında Biden yönetimindeki yeni meslektaşlarım ile doğrudan iletişim kurmamın çok mühim olduğuna inanıyorum. Ayrıca, bir seneyi aşkın bir süredir ailemi de görmedim, eve gidecek olmamın bir sebebi de bu.” diye konuştu.

Sullivan'n ülkesine dönüşü, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın kendisine istişarelerde bulunmak üzere ABD'ye dönmesini tavsiye etmesini izleyecek. Zira Rusya-ABD ilişkilerinde son dönemde gerilimin yükseldiği gözleniyor.

ABD YAPTIRIMLARI

ABD, Başkan Joe Biden’ın göreve gelmesini takiben çeşitli sebepler öne sürerek Rusya karşıtı bir dizi yeni yaptırım kararı almış durumda. ABD’nin açıkladığı son yaptırım paketinin ardından Moskova da 10 ABD’li diplomatı sınırdışı etme kararını açıkladı ve Büyükelçi Sullivan’a da istişarelerde bulunması için ülkesine dönme tavsiyesinde bulundu.

ABD Büyükelçisi Moskova'ya çağrıldı

 

ABD'den Rusya'ya flaş yaptırım kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)