BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakMortgage davalarının faturası ağır----

Mortgage davalarının faturası ağır

Mortgage davalarının faturası ağır
05 Şubat 2014 - 07:19 www.finansgundem.com

Krizin sorumlusu olarak gösterilen konut kredileri ve türevleri ABD'li bankaların başına bela olmaya devam ediyor.

Bofa'nın 8.5 milyar dolarlık mortgage davası anlaşması mahkemece beklemeye alındı. Bank of America Corp'un konut kredisine dayalı yatırım araçlarına yönelik suçlamalarda yatırımcılarla 8.5 milyar dolar karşılığında vardığı anlaşma yeni bir yargıç tarafından beklemeye alındı. Nihai kararın ertelenmiş olması yeni yasal manevralara imkan tanıdı. New York eyaleti Manhattan mahkemesi hakimlerinden Saliann Scarpulla davayı bu hafta devraldı ve kararın hayata geçmesini 19 Şubat'a erteledi. Bir önceki hakim Barbara Kapnick, yatırımcılarla varılan anlaşmayı 4 gün önce onaylamıştı. Anlaşmanın yürürlülüğe girme tarihi olarak ise 7 Şubat belirlenmişti. Söz konusu yatırımcılar Bank OF America'nın finansal kriz sırasında satın aldığı Countrywide Financial Corp.'tan konut kredisine dayalı yatırım araçları alırken, aldatıldıklarını öne sürmüşlerdi.
Morgan Stanley Fannie Mae ve Freddie Mac'e daha önce satmış olduğu konut kredisine dayalı yatırım araçları ile ilgili olarak hakkında açılan davada ABD düzenleyici otoritesine 1.25 milyar dolar ödeme konusunda anlaşma sağladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)