BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMorgan Stanley'den TCMB faiz tahmini----

Morgan Stanley'den TCMB faiz tahmini

Morgan Stanley'den TCMB faiz tahmini
05 Mart 2024 - 17:53 www.finansgundem.com

Morgan Stanley, şubatta beklentiden yüksek gelen enflasyon verisi sonrası, TCMB'den ilk faiz indiriminin 2025 yılının ilk çeyreğinde gelmesinin beklendiğini belirtti

ABD'li büyük bankalardan Morgan Stanley, tahminlerin üzerinde gelen enflasyon verilerinin ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına ilişkin tahminini revize etti. Banka, kasım ve aralık aylarında öngördüğü faiz indirme beklentisini baz senaryosundan çıkararak, TCMB'nin 2025 yılının ilk çeyreğinde Faiz indirimi gerçekleştireceğini düşünüyor.

Morgan Stanley, Türkiye'de şubat ayı enflasyon verilerini değerlendirirken yıl sonu enflasyon verilerini %42,4 seviyesinden %43,6 seviyesine çekti.

Banka, TCMB'nin faiz artışlarına karar vermeden önce mart ayı enflasyonun bakacağını düşündüklerini ifade ederek, "Güçlü iç talep, artan enflasyon ivmesi ve döviz rezervleri üzerindeki yenilenen baskıdan oluşan mevcut makro zeminin, beklentilerin resmi tahminlere dayandırılması için daha fazla faiz artırımına ihtiyaç duyulduğunu düşünüyoruz" dedi.

JPMorgan, TCMB faiz artırım öngörüsünü revize etti

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil Çolak05 Mart 2024 21:30

    Biz daha içerde talebi kesemedik, enflasyon yüksek, faizler düşük. Gelir dağılımı emekliler lehine çok bozuldu. Liraya ve hükümete güven yok. Vatandaş kendi parasından kaçıyor. Türkiye ikinci Venezuella oldu.