BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMoody's:Rus bankaları 1 trilyon ruble zarar edecek----

Moody's:Rus bankaları 1 trilyon ruble zarar edecek

Moody's:Rus bankaları 1 trilyon ruble zarar edecek
02 Şubat 2015 - 18:06 www.finansgundem.com

Moody’s 2915 araştırma raporu Financial Times’ta yer aldı.

AYÇA KARACA – FINANSGUNDEM.COM

Financial Times’ta yer alan Moody’s raporuna göre Rusya eğer iki çeyrek dönem daha borçlanma oranını %12’nin üzerinde tutmaya devam ederse yerel bankaların net faiz marjları (toplam faiz geliri-toplam Faiz harcaması)  daha yüksek fonlama maliyetleri nedeniyle baskı altına girecek.

Geçtiğimiz Cuma Rusya Merkez Bankası (CBR) politika faiz oranını %17’den %15’e indirdİ ve 13 Mart’ta da  gözden geçireceğini açıkladı. Kredi derecelendirme kuruluşu bu karar hakkında şu yorumu yapıyor:

“CBR’nin politika faizindeki iki puanlık azalışa rağmen, bu düzeyde bir faiz oranını bankalar için sürdürülebilir görmüyoruz ve sektörün 2015’te geniş ölçüde zarar kaydetmesini bekliyoruz.

Eğer CBR politika faiz oranını %15 civarında tutmaya devam eder ve problemli kredilerde artış olursa bankaların 2015’te net zararının 1 trilyon ruble civarında olacağını tahmin ediyoruz. Bankaların 2014’te 600 milyar ruble net karı olmuştu.”

Raporda faiz indirimin Aralık ayında faiz oranının %10,5’ten %177ye yükselmesine alışmaya çalışan bankalara ve alıcılara marjinal bir rahatlama sağladığı kaydediliyor ama yüksek faiz oranının gelip geçici bir fenomen olmadığı da vurgulanıyor.

Nerdeyse tüm bankaların Aralık ayında CBR refinansmanı için daha fazla ödediği ve bunun da sektörün tüm yükümlülüklerinin %10’una denk geldiği belirtiliyor. Ayrıca başka kaynaklardan fon bulma maliyetinin de yükseldiğine dikkat çekiliyor.

Moody’s bu yıl daha yüksek ortalama kredi verme ve fonlama oranlarının olacağını öngörüyor ve mevduat faiz oranlarının kredi oranlarından daha hızlı yükselmesini bekliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)