BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMoody's'den Türkiye'ye kredi notu uyarısı----

Moody's'den Türkiye'ye kredi notu uyarısı

Moody's'den Türkiye'ye kredi notu uyarısı
19 Mayıs 2014 - 20:57 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, yayımladığı raporda yüksek enflasyonun Türkiye'nin kredi notu üzerinde olumsuz etki yarattığını belirtti

Türkiye'ye Moody's'ten enflasyon uyarısı geldi. Kredi derecelendirme kuruluşunca yayımlanan raporda, Türkiye'de yüksek enflasyonun ülkenin ve kurumsal şirketlerin kredi notları üzerinde olumsuz etki yarattığı belirtildi.

Türkiye ile birlikte Rusya'nın da mercek altına alındığı raporda, Türkiye'nin büyüme hızının Rusya'dan hızlı olduğu ancak ekonominin geçmişteki büyüme oranları karşısında düşük kaldığına dikkat çekildi.

Raporda, "Moody's Türkiye'de enflasyonun yılın geri kalanında da yüksek kalmasını bekliyor. Bu durum büyümeyi yavaşlatarak daha sıkı para politikası riskini beraberinde getirmeye ek olarak ülkenin ve kurumsal şirketlerin kredi nou üzerinde negatif etki oluşturuyor" denildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)