BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMoody's'den toparlanma raporu----

Moody's'den toparlanma raporu

Moody's'den toparlanma raporu
18 Mart 2014 - 16:06 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Euro Bölgesi'ne dair değerlendirmede bulundu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, "Euro bölgesinde istikrarlı kredi trendi, büyüme beklentilerini destekleyen yapısal reformlar üzerinde ilerleme kaydediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kredi derecelendirme kuruluşunun Euro bölgesi görünüm raporunda, "Dengelenen kredi trendi, büyüme görünümünü destekleyecek yapısal reformlar ve bölge çapında azalan baskılar belirli reyting eylemleri için alan yaratıyor" ifadeleri kullanıldı.

Raporda, buna rağmen, Euro bölgesinde yüksek borç oranı, düşük ekonomik büyüme, yavaş kurumsal reform ilerleyişi ve aşağı yönlü risklerin devam edebileceği şüphesinin kredibilitenin önünde zorluk olarak görünmeye devam ettiği belirtildi.

Avupa ekonomilerinin kredi görünümünün toparlanma eğilimi içerisinde olduğuna işaret edilen raporda, kriz öncesi reytinglerin seviyesine ulaşılmasını destekleyebilecek bir işaretin henüz görünmediği vurgulandı.

Moody's Euro bölgesine ilişkin görünüm raporunda şu ifadelere yer verildi:

"Euro bölgesinin gelişen kredi koşulları 18 ülkenin 13'ünün not görünümünün durağan olması ile yansıtılmıştır. Bu duruma göre, Moody's gelecek 12-18 aylık dönemde 3'te 2 oranında reytinglerde herhangi bir değişim beklememektedir. Aşağı yönlü kredi baskıları azaldıkça, Moody's devam eden yapısal reformların iyileşen makroekonomik ortamı desteklemesini, belirli pozitif reyting eylemleri için alan alan yaratmasını beklemektedir."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)