BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMoody's hangi bankaların notunu artırdı----

Moody's hangi bankaların notunu artırdı

Moody's hangi bankaların notunu artırdı
21 Mayıs 2013 - 06:45 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ülke notunun ardından finansal şirketlerin notunu da yükseltti

Moody's Investors Service geçtiğimiz hafta Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkarmasının ardından, dün de 13 Türk finansal şirktenin kredi notlarında değişikliklere gitti.
16 Mayıs'ta Türkiye'nin devlet tahvili notunu Baa3'e yükselten Moody's, dün 12 bankanın yabancı para cinsinden mevduat notlarını yükseltti, 4 bankanın tememl kredi değerlendirme notlarını baa3'e yükseltti ve bu bankaların finansal güç notlarını D+ olarak onayladı.
Moody's 10 bankanın yerel para cinsinden mevduat, kıdemli borç ve yabancı para cinsinden kredi notlarını teyit etti. Moody's ayrıca İş Bankası'nın sermaye benzeri ikincil dereceden borç notunu Ba2'den Ba1'e yükseltti, Eximbank'ın uzun vadeli kredi ve kıdemli borç notlarını Ba1'den Baa3'e yükseltti.
Moody's yabancı para cinsinden mevduat notlarını artırdığı 12 bankadan 10'unun notlarını iki kademe artırarak Ba2'den Baa3'e, kısa vadeli notlarını ise Not Prime'den Prime-3'e yükseltti.
2 bankanın notları ise bir kademe artırılarak Ba1'den Baa3'e yükseltildi. Kısa vadeli notları Not-Prime olarak korundu.
Temel kredi değerlendirme notların ba1'den baa3'e yükseltilen bankalar Akbank, Garanti Bankası, Halk Bank ve İş Bankası oldu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)