BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody’s ECB’yi uyardı: Sürdürülemez----

Moody’s ECB’yi uyardı: Sürdürülemez

Moody’s ECB’yi uyardı: Sürdürülemez
02 Haziran 2021 - 11:25 www.finansgundem.com

Moody's: İnişli çıkışlı toparlanma ve artan enflasyon ECB için politika zorlukları yaratıyor

Kredi derecelendirme şirketi Moody's, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) oldukça destekleyici para politikasının yıllarca devam ettirmesinin muhtemel olmadığını savundu. Moody's Başkan Yardımcısı Madhavi Bokil bugün yayınladığı raporda, "Avrupa Birliği genelindeki yüksek seviyede maliye ve para politikası desteğine rağmen, toparlanmanın gücü ve enflasyon seviyelerinin farklılaşmaları, değişen hızlarda toparlanmalar için bir zemin oluşması muhtemel. Euro Bölgesi genelinde ayrışan büyüme ve enflasyon trendleri ECB'nin ortak bir para politikası ayarlamasına karşı zorluklar yaratacak" tespitinde bulundu.

Yılın geri kalanında ve 2022'nin büyük bölümünde enflasyon verisinin dalgalı bir seyir izlemesini bekleyen Moody's, ekonomik aktivite normale döndüğünde, tek seferlik fiyat artışlarının enflasyon verisine etkisinın azalacağı 2022 yılının ikinci yarısında ise enflasyon oranının zayıflamaya başlamasının muhtemel olduğunu savundu.

Moody's raporunda Yunanistan, Portekiz, İtalya ve İspanya gibi ülkelerin 2019'daki ekonomik aktivite sevilerine dönmelerinin Almanya ve Fransa'ya göre daha uzun sürmesinin muhtemel olduğunu da belirtti.

Katılım Bankaları uluslararası ivme kazandı

Gelişen piyasalara 13,8 milyar dolar geldi

BİST 100 endeksinde kur baskısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)