BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinMondrian tablosu rekor fiyata satıldı----

Mondrian tablosu rekor fiyata satıldı

Mondrian tablosu rekor fiyata satıldı
16 Kasım 2022 - 14:07 www.finansgundem.com

Piet Mondrian'ın en son 1983'te satışa sunulan bir tablosu yeniden açık artırmaya çıktı. Tablo, rekor bir satışa imza atarak 51 milyon dolar teklif aldı.


Sotheby’s Müzayede Evi’nde bu hafta bir Piet Mondrian tablosunun satışı rekor kırdı. BBC’nin haberine göre, II No’lu Kompozisyon en son 1983’te satılmıştı. O zaman sadece 2,15 milyon dolarlık bir teklife satılan tablo, bu defa 51 milyon dolara satıldı.

Tablonun güvenliği için yeni sahibinin adı açıklanmasa da alıcının Asya’dan bir koleksiyoner olduğu belirtildi. Açık artırma 38 milyon dolarlık teklifle başladı ve kısa sürede 51 milyon dolarlık teklife ulaştı.

Mondrian, en çok soyut ve geometrik sanat tarzıyla tanınıyordu. 1911’de Paris’e taşındıktan sonra Pablo Picasso ve George Braque’nin resimlerinden büyük ölçüde etkilendi.

Sotheby’s Müzayede Evi, Kompozisyon No. II’nin ortasındaki kırmızı karenin, ender bir ek olduğunu belirtiyor. Satışı gerçekleşen tablo dışında sadece 17 yağlı boya, koyu kırmızı tonu barındırıyor.

Ünlü sanatçı, geçtiğimiz günlerde de bir başka tablosunun senelerdir yanlış bir şekilde sergilenmesiyle gündeme gelmişti. New York City I adlı eserinin 75 yıldır sanat galerilerinde yanlış bir şekilde asıldığı ortaya çıkmıştı.

Avusturya'da iklim aktivistlerinin hedefi Klimt'in tablosu oldu

 

Hedefte bu kez "İnci Küpeli Kız" tablosu vardı

 

Milyon dolarlık tabloya çorba fırlattılar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)