BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHedefte bu kez "İnci Küpeli Kız" tablosu vardı----

Hedefte bu kez "İnci Küpeli Kız" tablosu vardı

Hedefte bu kez İnci Küpeli Kız tablosu vardı
28 Ekim 2022 - 00:51 www.finansgundem.com

Johannes Vermeer'in "İnci Küpeli Kız" tablosu çevreci üç aktivist tarafından hedef alındı.

Hollandalı ressam Johannes Vermeer'in Lahey Mauritshuis Müzesi'nde yer alan "İnci Küpeli Kız" eserine çevreci 3 aktivist tarafından hedef alındı.

Johannes Vermeer'in 1665 yılında tamamlanan "İnci Küpeli Kız" adlı tablosuna, geçtiğimiz günlerde Vincent Van Gogh'un "Ayçiçekleri" tablosuna domates çorbası fırlatan 'Just Stop Oil' (Sadece Petrolü Durdurun) çevreci grubun aktivistleri saldırdı.

Lahey'deki Mauritshuis Müzesinde yer alan tabloya saldıran aktivistler, "Nasıl hissediyorsunuz? Paha biçilemeyecek kadar değerli böyle bir şeyin gözünüzün önünde tahrip edilmesini izlemek nasıl hissettiriyor?" ve "Gözlerinizin önünde dünyanın mahvolmasını izlemek nasıl hissettiriyor?" diye seslendi.

Aktivistler, "Bu dünya ve çocuklarımızın geleceği korunmuyor." dediği sırada olayı izleyen müzedeki ziyaretçiler, "Utanmalısın" ve "Kes sesini" gibi ifadelerle karşılık verdi.

3 kişi tutuklandı

Müzeden yapılan açıklamaya göre, tablo herhangi bir hasar almadı.

Hollanda polisi müzedeki olaya ilişkin açıklama yapmazken Lahey'de kamu malına zarar vermekten üç kişinin tutuklandığını kaydetti.

Almanya'da 24 Ekim'de, Letzte Generation (Son Kuşak) adlı çevreci grup üyesi iki aktivist, iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla Fransız ressam Claude Monet'in "Les Mueles" (Saman Yığınları) serisinde yer alan bir eserine patates püresi atmıştı.

Milyon dolarlık tabloya çorba fırlattılar

 

Monet’in milyonluk tablosuna patates püresi fırlattılar

 

Monet'nin "Les Meules" tablosu 110.7 milyon dolara satıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)