BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMoldova'ya girişler serbest olacak----

Moldova'ya girişler serbest olacak

Moldova'ya girişler serbest olacak
06 Şubat 2013 - 14:58 www.finansgundem.com

Moldova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Veaceslav Filip müjdeyi verdi

Moldova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Veaceslav Filip, ülkelerle vize olmamasına önem gösterdiklerini belirterek, "Mayıs'ın sonuna doğru ülkelerimiz arasında vizenin kalkacağını tahmin ediyoruz" dedi.
Veaceslav ve eşi Larisa Filip, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Celal Özel'i ziyaret etti. ziyarette konuşan Başkonsolos Filip, iki ülke ilişkilerinin her geçen gün daha iyiye gittiğini, Türkiye ile Moldova arasındaki vizelerin kalkması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
TARİH VERDİ
Filip, ülkelerle vize olmamasına önem gösterdiklerini belirterek, "Şimdilik diplomatik pasaportla vizesiz giriş yapılıyor. Geçen yıl kasım ayında devlet başkanımız gelmişti. Burada vizelerin kalkması için ön protokol imzaladı. Bizim parlamentoda bunun onaylanmasını bekliyoruz. Mayıs'ın sonuna doğru ülkelerimiz arasında vizenin kalkacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.
YTSO Başkanı Özel ise vizelerin kalkmasının önemine değinerek, "Ticaretin ilerlemesindeki en büyük engel vizedir. Türkiye'nin dünyada ticari ve ekonomi olarak geldiği nokta ortadır. Bu vizenin bir an önce kalkması gerektiğini düşünüyorum. İnsanlar oralara rahatlıkla gidip gelebilirlerse, o zaman ilişkiler çok farklı olur. Vize olunca insanlar psikolojik olarak iş yapmak isteseler bile çekiniyor. İş adamlarının orada olması gerekiyor. Bundan yararlanması için de vize duvarının kaldırılması lazım" dedi.
Filip, oda üyelerinden oluşan bir heyeti Moldova'ya davet ederek, "Moldova'da, iş adamlarına görüşmeler ayarlayabiliriz. Size, tarım bakanlığı, ticaret bakanlığı ile temaslarda bulundurabilirim" ifadesini kullandı.
Yalova'dan fahri bir konsolos olmasını istediklerini kaydeden Filip, Bursa'dan Serdar Yazıcı'nın fahri konsolos olduğunu, Yalova'da da iş adamlarından birinin bu görevi üstlenebileceğini kaydetti.
Ziyaretin sonunda Özel ve Filip, birbirlerine hediyeler verdi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)