BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMobius islami bankacılığa giriyor----

Mobius islami bankacılığa giriyor

Mobius islami bankacılığa giriyor
20 Mart 2013 - 07:37 www.finansgundem.com

Ünlü spekülatör Mobius, İslami bankacılığa giriyor. Ay sonuna kadar kuracağı Shariah Fonu ile faizsiz ürünler çıkaracak

İslami bankacılıkta yükselen trend gelişmekte olan ülkelere odaklanan ünlü spekülatör Mark Mobius'u da çekti. Sabah'ın haberine göre, Mobius İslami finans alanında yatırım yapmaya hazırlanıyor. Bu ay sonu şirketi Templeton'a bağlı Shariah Asya Büyüme Fonu'nu kurmaya hazırlanan ünlü spekülatör, İslami finans ürünleri çıkaracak.
5 MİLYON $'LA BAŞLAYACAK
Yeni fonu için ilk etapta 5 milyon dolar ayıran Mobius, bu alanda önümüzdeki birkaç yılda ciddi bir büyüme potansiyeli olduğunu belirtti. "Bence sukuk'un potansiyeli inanılmaz" diyen Mark Mobius kurduğu fonun yüz milyonlarca dolara yükselebileceğini de vurguladı. Mobius "Eğer bu kadar büyük parayı ele geçiremezsek büyük hayal kırıklığına uğrarım" dedi. 1980'lerde gelişmekte olan ülkelere yatırım yapmaya başladığında dünyada sadece iki firmanın bu alanı görebildiğini de hatırlatan Mobius, şu anda yüzlerce firmanın gelişmekte olan ülkelere para akıttığını aktardı. Ünlü spekülatör daha önce Malezya'dan banka, konut, sağlık sektörü ve tüketici hisseleri alacağını açıklamıştı.
EMTİA VE PETROL ŞİRKETLERİNE ODAKLANACAK
Templeton'a bağlı olacak Shariah Asya Büyüme Fonu emtia bağlantılı yatırımlara odaklanacak. Özellikle petrol şirketlerini hedef alacak olan fon, perakende ve bireysel bankacılık alanına da yatırım yapacak.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)