BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMnuchin: İran'a karşı azami baskıyı hâlâ sürdürüyoruz----

Mnuchin: İran'a karşı azami baskıyı hâlâ sürdürüyoruz

Mnuchin: İran'a karşı azami baskıyı hâlâ sürdürüyoruz
12 Eylül 2019 - 22:55 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD'nin Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un istifasının ardından İran'a karşı 'azami baskı' kampanyasını sürdürmeye devam ettiğini söyledi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Başkan Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'un istifasına ilişkin açıklamada bulundu. 

CNBC kanalına konuşan Mnuchin, "ABD, İran' karşı azami baskı kampanyasını hâlâ sürdürüyor" dedi.

Mnuchin, Trump'ın İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle koşulsuz görüşmeye ikna olduğunu söylese de, bu ayın sonunda New York'ta toplanacak olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda herhangi bir görüme planının bulunmadığını belirtti.

Bloomberg'in, konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, pazartesi günü Oval Ofis'te yapılan bir toplantı esnasında, Başkan Trump, ay sonunda New York'ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu görüşmeleri esnasında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmeyi güvenceye almak için 'yaptırımları hafifletmeyi' önermişti.

Hazine Bakanı Mnuchin, böylece İran ile müzakere yolunun açılacağını belirterek, Trump'ın bu önerisine destek verirken, Bolton şiddetle karşı çıkmıştı. 

Bunun üzerine Trump, uzun süredir İran ve Venezüella konusunda fikir ayrılığı yaşadığı öne sürülen Bolton'ın görevine son verme kararı almıştı.

Trump'tan Bolton için 'O beni engelliyordu' yorumu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)