BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMNG’nin patronundan toplu işten çıkarma----

MNG’nin patronundan toplu işten çıkarma

MNG’nin patronundan toplu işten çıkarma
28 Mayıs 2019 - 14:41 www.finansgundem.com

MNG Holding’in madencilik şirketi MNG Gold, Liberya’da çalışanları ile yollarını ayırdı

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

İstanbul’daki yeni havalimanı projesinin ortağı olan işadamı Mehmet Nazif Günal’ın şirketi MNG Holding, işten çıkarma sürecini başlattı. MNG Holding’in madencilik şirketi MNG Gold, Liberya’da çalışanları ile yollarını ayırdı. Liberya’daki Kokoyah bölgesinde yer alan altın madeni şirketi MNG Gold Liberia’da çalışan 160 kişi işten çıkarıldı. Altın fiyatlarındaki dalgalanma ve elverişsiz piyasa koşullarını bahane eden Türk şirketinin Liberya’da 1.700 çalışanı var. Afrika basını bu yıl içerisinde 1.700 çalışanının 800’ünün işten çıkarılacağını iddia etti.

HAVALİMANINDA HİSSE Mİ SATILACAK?

Geçtiğimiz günlerde de MNG’nin ortak olduğu İstanbul Havalimanı için satış haberleri gündeme gelmişti.

Haberlerde 11 milyar dolarlık yatırımdaki hisselerini satmak için varlık yönetim şirketi Lazard'ı yetkilendirildiği, ilgilenenler arasında İtalya'nın dev inşaat şirketi Vinci ve Türkiye'den TAV Holding'in yanı sıra Fransız Aeroports de Paris ve İspanyol Ferrovial SA’nın bulunduğu iddia edilmişti. Projede Cengiz İnşaat, Limak Holding, MNG’ye ait Mapa İnşaat, Kalyon İnşaat ve Kolin İnşaat yüzde 25 eşit hisseye sahipti ancak Kolin'in yüzde hissesini satmasının ardından Kalyon'un payı yüzde 35'e çıkmış, Limak ve MNG’nin şirketi Mapa da yüzde 20 hisseyle devam ediyordu.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)