BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMısırlı ressam casusluk iddiasıyla tutuklandı----

Mısırlı ressam casusluk iddiasıyla tutuklandı

Mısırlı ressam casusluk iddiasıyla tutuklandı
25 Nisan 2021 - 17:10 www.finansgundem.com

Mısırlı ressam Hani Samir, Muğla'nın Bodrum ilçesinden lastik bota bindirdiği sekiz göçmeni yaklaşık iki hafta önce İstanköy (Kos) adasına geçirirken Yunan sahil güvenlik ekiplerine yakalandı

43 yaşındaki Hani Samir'in Yunanistan'daki askeri üslere de teknik ressam olarak girdiği ve casusluk yaptığı ortaya çıktı.

GÖÇMENLERLE AYNI BOTTA YAKALANDI
Mısırlı ressam Hani Samir iki hafta önce botla İstanköy yakınlarında Yunan sahil güvenliği tarafından sekiz göçmen ile birlikte adaya yarım mil kala lastik botta yakalanarak gözaltına alındı.

Yaklaşık 15 yıldır göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen Samir'in üzerinde ve kaldığı pansiyonda yapılan aramalarda cep telefonu ile bilgisayarına el konulduğu ve buradan elde edilen bilgilerde Suriyeli bürokrat ve zengin iş insanlarını Yunanistan ve İtalya üzerinden Avrupa'ya kaçırdığı ayrıca askeri üslere ait fotoğrafların bulunduğu belirtildi.

Yapılan soruşturmada Hani Samir'in 6 ay önce İstanköy’de çökertilen Lübnan, Fas, Suriye ve Mısırlı göçmen kaçakçılığı şebekesiyle işbirliği yaptığı ortaya çıktı. Samir'in göçmen kaçakçılığında Suriye ve Türkiye üzerinden gelen zengin mültecilere VIP hizmet verdiği ve casusluk nedeniyle tutuklandığı soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

RESİM YAPMAK İÇİN FOTOĞRAFINI ÇEKTİM
Yunanistan'daki askeri üslere de teknik ressam olarak girdiği ve casusluk yaptığı iddia edilen Hani Samir, mahkemede “Ben casus değilim, teknik ressam ve yağlı boya resim yapan bir sanatçıyım. Askeri tesislerin bulunduğu bölgenin resimlerini çekmemin amacı o bölgenin yağlı boya tablosunu yapmaktı, yasak olduğunu bilmiyorum” dedi. Samir tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(Yaşar Anter /Sözcü)

Eski Yunan casustan Atina'ya eleştiri: Türkiye istediğini aldı

İtalya ile Rusya arasında 'casus' krizi!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)