BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMısır'ın kaderi çizildi----

Mısır'ın kaderi çizildi

Mısır'ın kaderi çizildi
03 Temmuz 2013 - 21:45 www.finansgundem.com

Mısır resmi haber ajansı, kısa süreli bir geçiş hükümeti kurulacağını açıkladı

Mısır Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah El Sisi ile kuvvet komutanlarının, muhalif ve dini liderlerle bir araya geldiği toplantı TSİ 21.00 suların sona erdi.
Toplantının ardından Facebook sayfasından bir duyuru yayımlayan Mısır ordusu, TSİ 22.30'da gelişmelere ilişkin bir açıklama yapılacağını belirtti.
Aynı dakikalarda Mısır resmi haber ajansı MENA ise açıklanacak yol haritasını duyurdu. Ajans, yeni yol haritasına göre, kısa süreli bir geçiş döneminin ardından cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine gidileceğini bildirdi.
ORDUNUN VERDİĞİ SÜRE 17.30'DA DOLDU
Mısır'da ordunun, halkın taleplerinin yerine getirilmesi için taraflara verdiği 48 saatlik mühletin ordunun verdiği süre TSİ 17.30'da doldu. Sürenin dolmasından dakikalar sonra Mursi, tüm partilerin uzlaşmasıyla belirlenecek bir geçici koalisyon hükümeti kurulmasını önerdi. Mısır güvenlik güçlerince Mursi ve bazı üst düzey Müslüman Kardeşler liderlerine seyahat yasağı getirildi. Kahire sokaklarına inen Mısır ordusu, Mursi'nin ofisinin bulunduğu kışlanın etrafında dikenli tel ve barikat kurdu.
Mısır'da orduya ait tanklar, başta Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Devlet Televizyonu, Tahrir ve Nahda meydanları olmak üzere gösteri yapılan alanların çevresinde konuşlanmaya başladı.
Tankların, mısır ordusunun "30 Haziran öncesi açıkladığı stratejik yerler korunacak, göstericilerin güvenliği sağlanacak" açıklamasının mı, yoksa darbe hazırlığı için mi konuşlandığı konusunda henüz resmi açıklama yapılmadı. Tankların meydanlara inmesiyle bazı grupların sevinç gösterileri yaptıkları gözlendi.
Reuters'ın haberine göre, Mısır ordusu, Mursi'nin ofisinin bulunduğu kışlanın etrafında dikenli tel ve barikat kuruyor. Görgü tanıkları, kışla yakınlarında gösteri düzenleyen Mursi yanlılarının Cumhurbaşkanlığı'na yürümesine engel olmak için bölgeye zırhlı araç ve askerlerin gönderildiğini söyledi.
Associated Press muhabirleri, başkent Kahire'nin çeşitli yerlerine sevk edilen askerlerin, özellikle stratejik köprülere ve Mursi yanlılarının gösteri düzenlediği bölgelere konuşlandığını bildirdi.
DEVLET TELEVİZYONU ORDU KONTROLÜNDE
Mısır'da ordunun verdiği 48 saatlik mühletin tamamlanmasına kısa bir süre kala askerler, başkent Kahire'deki devlet televizyonu binasına girdi. Reuters'a konuşan güvenlik kaynakları, ordunun, devlet televizyonu binasını zırhlı araçlarla koruma altına aldığını söyledi. Aynı kaynaklar, canlı yayın departmanında görevli personel hariç kanal çalışanlarının binayı terk ettiğini belirtti.
Associated Press'e konuşan kanal çalışanları, haber merkezine giren subayların yayın akışına müdahale etmediğini ancak içerik kontrolü yaptığını aktardı.
Siyasilere halkın taleplerini yerine getirmeleri için önceki gün 48 saat mühlet veren Mısır ordusunun, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve karşıtlarına "Uzlaşın" diye tanıdığı süre TSİ 17.30'da doldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)