BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMısır'da gerilim tırmanıyor----

Mısır'da gerilim tırmanıyor

Mısır'da gerilim tırmanıyor
29 Temmuz 2013 - 09:12 www.finansgundem.com

Mısır'da darbe karşıtı Mursi yanlısı binlerce kişi askeri tesise yürüyüşe geçti

Mısır'da devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlısı birkaç bin kişi bu sabah ordunun yaklaşma yasağına rağmen bir askeri tesise doğru yürüyüşe geçti. Bu gelişme, hafta sonunda çok sayıda Mursi yanlısının öldürülmesinden sonra bugün de yeni bir çatışma riski doğuruyor. Mısır'da İhvan adıyla bilinen Müslüman Kardeşler hareketinden bir sözcü,askeri istihbarat karargahına yönelen yürüyüşün başkentin kuzeyindeki Raba el Adeviye camisinden başladığını söyledi. Destekçileri, Mursi göreve iade edilene kadar bu meydanda nöbet tutacaklarını söylüyorlar.
Cumartesi günü aynı yerde Mısır askerleri en az 200 Mursi yanlısını üzerlerine ateş açarak öldürdü. Mısır ordusu, yürüyüşçülerin genelde askeri tesislere, özellikle de askeri istihbarat karargahına doğru yürüyüş yapmaktan vazgeçmeleri için uyarı yayımladı.
Askerlerin Mursi yanlılarının boşaltmasını istediği Adeviye Meydanı'nda Cumartesi günü meydana gelen saldırı şafak vakti yapılmıştı. Bir gün önce iki taraf da Kahire'de büyük çaplı gösteriler düzenlemişlerdi. Bu arada Avrupa Birliği'nin dış politika yetkilisi Catherine Ashton'ın bugün Kahire'de, Mursi'yi deviren Genelkurmay Başkanı General Abdülfettah el Sisi ilegörüşmesi bekleniyor. Ashton yaptığı yazılı açıklamada görüşmede "Müslüman Kardeşler de dahilolmak üzere bütün siyasi grupları içine alan  bir geçiş süreci" için ısraredeceğini söyledi. Ashton ayrıca geçici cumhurbaşkanı Adli Mansur ve Müslüman Kardeşlerinsiyasi kolu olan Özgürlük ve Adalet Partisi'nin yetkilileriyle de görüşecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)