BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMısır Müftüsü: Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi kabul edilemez----

Mısır Müftüsü: Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi kabul edilemez

Mısır Müftüsü: Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi kabul edilemez
19 Temmuz 2020 - 12:08 www.finansgundem.com

Mısır Müftüsü Şevki Allam, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Mısır'da yayın yapan Sada el-Balad televizyonuna konuşan Mısır Müftüsü Allam, İstanbul'un en önemli tarihi yapılarından biri olan Ayasofya ile ilgili yorumunda, söz konusu yapının camiye dönüştürülmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Allam, "Kiliseler olduğu gibi korunmalı ve camiye dönüştürülmemeli, aynı şekilde camiler de kiliseye dönüştürülmemeli. Mısır tarihinde böyle bir şey hiç olmadı” diye konuştu.

Farklı inanç temsilcilerinin benzersiz özelliklerini koruması gerektiğine dikkat çeken Allam, "Bize kiliseleri korumamız buyuruldu ve Müslümanların kaynakları ile Hıristiyanlar için kiliseler inşa etmek yasak değil” ifadelerini kullandı.

'Hiç kimsenin Sfenks heykelini ya da bir tapınağı yok etmek aklının ucundan bile geçmedi'
İnsanlığın dünya kültürel mirasını koruma gerekliliğine vurgu yapan kutsal metinlere dikkat çeken Allam, "İbadet yerleri kişinin inancına özgüdür, bu nedenle onlara saygılı davranmak ve onları korumak önemli” diye sözlerini sürdürdü.

Bir zamanlar Firavunların hüküm sürdüğü, Roma, Pers medeniyetlerinin geliştiği Mısır, Irak, Suriye ve Lübnan'da bunun böyle olduğunu belirten Allam, "Hiç kimsenin, örneğin Sfenks heykelini ya da bir tapınağı yok etmek aklının ucundan bile geçmedi” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş20 Temmuz 2020 08:30

    Darbecinin müftüsünden ne beklersiniz,sisinin kavalını çalıyor, Türkiye,de darbe gerçekleşmiş olsaydı, Allah muhafaza Ayasofya açılmazdı,ne fetih suresi okunurdu,nede bizim müftü orada sala verebilirdi evet güzel kardeşlerim gözlerimizi açalım,aklımızı kiraya vermeyelim

  • Belam tipli şeytanlar20 Temmuz 2020 01:23

    Adamların sıfatı ne olursa olsun islamla alakaları yok. Türkiye’nin tattırdığı kuyruk acısı ile batıya yalakalık yapıyorlar. Madem dini hassasiyetin var, sisi gibi bir haine itaat edilir mi?.sen önce bunlara bir bak..müslümanların sulh ile değilde savaş ile aldıkları yerlerde Fatih’ten önce de bazı kiliseler camiye çevrilmiştir. Mesela hz Ömer devrinde Şam fethinde el Nuri cami, Mısır fethinde iskenderiyede kıptilere ait kilise..Bu farz değil vacp değil fakat savaş hukukunun, egemenliğin sembolik ifadesidir yoksa başka dinden olanların ülke çapında ibadetlerine engel olunma anlamında değil, bilakis müslümanların teminatındadır.. Hırıstiyanlarda bu şekilde yapıyor..İstanbul’un fethinden çok önceleri 1230 larda binlerce müslümanı kılıçtan geçirdikleri Endülüs’te Kurtuba camini kiliseye çevirdiler. Şimdi sen de Fatih olacaksın 1453 de roma impt. bitireceksin kurtubaya ve başka camilere yapılanlara mukabele etmeyeceksin, hem de diğer kiliselerden farklı bir yeri olan Aya Sofya’ya.

  • Ali19 Temmuz 2020 15:18

    Efendimiz kabe deki heykelleri yıktı müftü de heykeli savunuyor alim in sapıtandı Müslümanlar için büyük tehlike

  • Bugra19 Temmuz 2020 13:50

    Peygamberimiz..BEN ARABIM AMA ARAB..BENDEN DEGILDIR..gozunun ne kadar dogru oldugunu dusunsun Bu araplarin could pisliktir..sonun her tatafi alim olsa ne olur.iste onceden HADIS diye yazilim binlerce kitapvar.. u soysuzlara fazla guvenilmez.cehil torunu bunlar.

  • Töresel din19 Temmuz 2020 14:08

    Öyle bir söz yok. Ben Arabım ama arabın diğer ırklara üstünlüğü yok anlamında söylenmiş sözler var. Allah zenginliği istediğine bilimi çalışana verir gibi bir söz de yok. Saçma sapan şeyleri İslam lafzı diye söylemeyin. Sen başkasının dinine küfretme ki onlar da bizim Allah'ımıza, dinimize kufretmesin gibi bir yaklaşım vardır İslam'da. Ayasofya'nın adı bile Hristiyan geleneği,aziz kültürü. Bu isimli cami bile bir tezat.

  • Mısır paylatan19 Temmuz 2020 12:43

    Kanı bozuk zındık konuşmuş sen önce hain sisiye laf et kadın tuccari